Изложба о 35 година истраживачке станице "Петница"

У галерији Српске академије наука и уметности (САНУ) отворена је изложба о 35 година рада истраживачке станице "Петница". Програмски директор те научне установе Никола Божић истиче да су људи кључ свега што је до сада постугнуто.

"То су појединци који су у Петници одрасли и стасали у праве професионалце. Сада су спремни да као остварени научници своје знање ставе на располагање данашњим генерацијама за програме које организујемо", рекао је Божић за Танјуг.

Изложба ће бити отворена до 29. априла и оквиру ње представљене су, према Божићевим речима, све фазе сазревања, одрастања институције, али и полазника ангажованих у Петници.

"Представљени су пројекти, али се могу видети и изјаве и коментари данас већ остварених научника и стручњака широм света који су свој професионални рад започели у Петници. Може се видети еволуција институције, како су изгледали програми и простор", навео је он.

Божић је истакао да је до сада у Петници реализовано 3.500 програма и било је 50.000 учесника.

"Сада смо у фази реализације и организације пролећих семинара. Радимо без престанка све до краја године. Кроз програме којих ће бити око 170 ове године проћи ће преко 2.000 средњошколаца, основаца, студената, много странаца, али и доста ученика и студената који долазе из земаља бивше Југославије", закључио је Божић.

број коментара 0 Пошаљи коментар