Дух венецијанског карневала пред Београђанима

У Уметничкој галерији "Стара капетанија" у Земуну отворена је изложба "Венецијa–Карневал" фотографа Бранислава Голуба. Изложба је део трећег фестивала "Београдски месец фотографије."

Неколико година у време карневала, Бранислав Голуб одлазио је у Венецију, а затим негујући класичан стил и приступ развијао је фотографије у лабораторији. Тако су настале црно-беле уличне фотографије са маргине велике феште у чијем су фокусу карактер и понашање учесника Карневала.

"У свету постоји више од 100 фотографских фестивала, а од априла 2016. године захваљујући Београђанину из Барселоне Давиду Пужаду, покренут је фестивал који отвара нове могућности и указује на уметничко богатство и стваралачку разноврсност фотографије", каже фотограф Голуб.

"Наша идеја је да окупимо професионалце и љубитеље фотографије, како би она добила заслужено место као грана уметности. Желимо да у Београд доведемо фотографе из Европе и света и представимо њихов рад, а један од главних циљева је да се повежемо са сличним фестивалима и пружимо прилику фотографима из Србије да излажу у иностранству", објашњава директор Београдског месеца фотографије Давид Пужадо. 

Изложбе се могу посетити у француском, италијанском институту и институту Сервантес, Руском дому, бројним установама културе, галеријама и алтернативним уметничким просторима.

број коментара 0 пошаљи коментар