У новој сезони Београдске филхармоније концерти за бебе

У Београдској филхармонији данас почиње продаја карата за наредну сезону. Пред нама је можда и најузбудљивија сезона у историји, рекао је за РТС директор Београдске филхармоније Иван Тасовац.

"Немам никаквог разлога да сумњам да ће и наша публика то препознати јер су већ наши претплатници, који први добијају програм, имали сјајне реакције. Оркестар који је упознат са сезоном такође. Продаја карата почиње данас а испред Филхармоније већ су формирани редови", рекао је гостијући у Дневнику РТС-а Иван Тасовац.

Назив предстојеће сезоне "Битије људско" је порука која стиже у времену у коме је све теже бити човек, сматра Тасовац

"Ми живимо у времену у коме нове технологије у тој мери мењају нашу стварност да имамо утисак да све почиње од нас заборављајући на неке елементарне људске особине као што су осећања,  потреба за усавршавањем, потреба за слободама, откривањем филозофије а све је то оно чиме ће се бавити сезона "Битије људско", каже Тасовац.

Издвојити само један концерт или циклус веома је тешко, сматра Тасовац, јер се показало да је Филхармонија сама себи највећа конкуренција.

"Ако се погледа репертоар ове сезоне тога се не би постиделе ни Берлинска ни Њујоршка филхармонија. Настављамо и са концертима за децу а уводе се и концерти за бебе. Такође, ту су и разговори са диригентом Габријелом Фелцом средом у Филхармонији а настављамо и са диригентским форумом, камерним концертима, новогодишњим и концертима на отвореном", рекао је за РТС Иван Тасовац.

број коментара 2 пошаљи коментар
(недеља, 06. мај 2018, 17:57)
Luka Koprivica [нерегистровани]

Sramotno mali broj koncerata...

Sramota! I nemojte reći da je dobro što imamo i ovoliko, jer se normalan čovek ne može zadovoljiti sa nedovoljnim!
Hvale se sa 2000 dece za sezonu? Pa jel to dovoljno? Jel to makar 1% dece?
Budimpešta ima preko 100 pozorišnih scena, svaka najmanje 2 predstave dnevno! Pa vi računajte...

(уторак, 10. апр 2018, 13:14)
anonymous [нерегистровани]

Филхарпедагогија

Филхармонија Престоничка , би могла као наша најзначајнија институција да подучи, помогне да има заједничке програме и пројекте , и са Домаћимм Филхармонијама; у Крагујевцу, Нишу, Новом Саду , при Цркви , и другим сличним градским оркестрима у Србији...уједињени да музичким талентом нападнемо свет :)