Светски дан дечје књиге у част Андерсену

Међународни дан књиге за децу обележава се од 1967. године сваког 2. априла на рођендан бајкописца Андерсена. Ове године програми се приређују под слоганом "У књизи, мало је велико".

С намером да се скрене пажња на потребу гласног читања деци у породици, Народна библиотека Пожега на Тргу слободе, приређује Читалачки маратон.

У библиотеци на отвореном одрасли свих занимања, до 14 часова, непрекидно ће читати најмлађима приче из свог детињства и приче савремених аутора за децу.

У библиотеци шабачкој гостује изложба Библиотеке града Београда "Био једном један лаф" посвећена животу и стваралаштву Душка Радовића, а у Новом Саду биће уручена награда "Плави чуперак" Весни Алексић за роман "Крокодил пева".

Поводом Међународног дана књиге за децу и реч песника Љубивоја Ршумовића.

"Ја имам једну поруку, да људи више не живе у бризи, ко нема у глави има у књизи и само сви људи знају све ствари, књига главу чува, шубара је квари. Мој мото може да гласи читајте да бисте живели, читајте књиге да бисте живели. Ја сам проживео стотине живота са јунацима књига које сам читао", рекао је Ршумовић.

број коментара 0 пошаљи коментар