Премијера представе "Ноћна стража" у Атељеу 212

У Атељеу 212 од вечерас нова представа. На сцени "Мира Траиловић" премијерно се изводи комад "Ноћна стража" Федора Шилија, у режији Бориса Лијешевића.

Осиромашена господа са Дедиња и племићи ненаучени да живе од свог рада, а свакако неспремни да се одрекну лагодног живота, прибегавају сплеткама, обманама и браковима из интереса.

Ову причу писац Федор Шили смешта у Београд тридесетих година прошлог века. "Ноћна стража" је тек трећа комедија у богатој каријери редитеља Бориса Лијешевића.

"То је период када Београд почиње да личи на разне друге европске градове, када разни европски утицаји налазе плодно тле, разни књижевни, музички правци, али, у исто време, то је време које хрли ка своме крају", објашњава Лијешевић.

Какву ће улогу Рембрантова "Ноћна стража" одиграти, аутори не желе да открију. Главу породице тумачи Ненад Ћирић, његовог сина Урош Јаковљевић а ћерке Јелена Петровић и Јелена Ступљанин.

"Она све то презире, она је, уствари, једна револуционарка тог времена и она се бори против свега тога", каже глумица Јелена Ступљанин.

Лијешевић додаје да је сама комедија за њега као неки неосвојени врх, који не зна да ли ће освојити овом представом.

О свету лажних маркиза, пропалих грофова, у коме се не зна шта је истина, у "Ноћној стражи" Атељеа 212.

број коментара 0 пошаљи коментар