Статуета "Јоаким Вујић" глумцу Миши Јанкетићу

Крагујевачки Књажевско-српски театар доделио је Статуету "Јоаким Вујић" глумцу Михаилу Миши Јанкетићу, саопштено је из тог позоришта.

Статуета се сваке године за Дан театра 15. фебруара, свечано уручује лауреату за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији. 

Јанкетићева глумачка личност обогатила је позоришну, филмску и ТВ сцену Србије и бивше Југославије протеклих деценија. 

Играјући подједнако успешно у најразноврснијем репертоару и у најразличитијим жанровима, на позоришној сцени, ТВ екрану, радију, филму постао је лауреат најважнијих признања – од Стеријиних награда и "Златних ћурана", до Добричиног прстена и "Павла Вуисића" за животно дело. 

Прстен са ликом Јоакима Вујића додељен је глумицу Братиславу Славковићу Кеши за изузетан допринос развоју Књажевско-српског театра и афирмацији његовог угледа у земљи и иностранству. 

Медаљон са ликом Јоакима Вујића за помоћ при унапређењу рада Театра и остваривање програмских циљева, као и промоцију позоришта у ширем региону додељује се Компанији "Призма" из Крагујевца. 

Овим признањем Књажевско-српски театар исказује захвалност директору компаније Танасију Катанићу за вишедеценијско активно учешће у продукцији и имиџу Театра.

Годишње награде Театра додељују се Сањи Матејић за улогу Соње Александровне у представи "Ујка Вања" Антона Павловича Чехова у режији Јована Грујића, Саши Ђорђевићу, шефу технике и материјалном књиговођи Снежани Недељковић за изузетну посвећеност послу и остварене резултате у протеклој години.

број коментара 0 Пошаљи коментар