Тријумфална премијера "Ожалошћене породице"

Дугим френетичним аплаузом публика је у Народном позоришту испратила са сцене протагонисте представе "Ожалошћена породица", као да је била свесна да присуствује писању историје театра у Србији.

Прва премијера нашег најзначајнијег националног театра, у сезони када слави 150 година од свог оснивања, оправдала је велика очекивања.

Изванредна режија Јагоша Марковића, ставила је огледало пред публику, у којем су се виделе све наше идентитетске странпутице, као што су ситничавост, похлепа, слављење туђе несреће, грамзивост...

"Ожалошћена породица" данима се најављивала као представа иза које је стало читаво Народно позориште, у којем су људи од декоратера преко обезбеђења, па све до главних глумаца били спремни да дају све од себе како би што боље оживели Нушићеву трагедију.

Управо то су вечерас успели пре свега Вања Ејдус и Саша Торлаковић, Даница Максимовић и Небојша Дугалић, али и невероватна Нела Михајловић, која је испратила врло захтевне кореографске поступке редитеља.

Нушићеви комади су једнако актуелни као и у моменту када их је писао, што показује сву генијалност нашег најзначајнијег драмског писца који нас је напустио на данашњи дан пре 80 година.

Премијери представе "Ожалошћена породица", између осталих, присуствовала је премијерка Ана Брнабић и председница Народне Скупштине Маја Гојковић.

број коментара 0 пошаљи коментар