Јубилеј Културног дневника

На Првом програму РТС-а приказано хиљадито издање Културног дневника. Емисије која нуди пресек свих значајних догађаја у култури из земље и света, али и алтернативне и поп културе и нових технологија.

Јубилеј је добар повод да се укаже зашто је важно да култура и уметност постоје у медијима и истакне значај Културног дневника у нашем медијском простору.

"Културни дневник јесте у нашим условима једна вредна, важна и лепа ствар. Садржај програма намењеног култури на програмима РТС-а је веома добар, нарочито ако се пореди са другим ТВ станицама, тако да мислим да РТС ради добар посао у тој области", рекао је министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Културни дневник има дневно више од пола милиона гледалаца, истиче главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма РТС-а Небојша Брадић.

"То су људи који нам верују, а у временима у којима имамо пуно лажних вести, Културни дневник је она врста програма којој се верује", рекао је Брадић.

Свакодневно, савремено, брзо, али не и површно – овај програмски садржај нуди информације о темама које се тичу културе, успевајући у тежњи да заинтересује и информише гледаоце о личностима и догађајима из ове области.

Емисију карактеришу обиље информација, извештаји, анализе критичара и актуелни гости, из свих области културе и уметности.

Уредница Снежана Стаменковић Јојић истиче да су у ових хиљаду емисија репортери били на премијерама, фестивалима, изложбама, у епицентру културног живота земље. Извештавали су и из европских и светских престоница.

За Културни дневник су говорили Орхан Памук, Никита Михалков, Салман Ружди, Емир Кустурица, Мајкл Канингем, Фредерик Бегбеде, Захар Прилепин, Ален Бадју, Милован Данојлић, Петер Хандке и многи други који креирају светску културну сцену, редефинишу уметнички поглед на свет, промишљају о културном наслеђу и будућности коју тиште бројна питања.

Уреднички тим чине Неда Валчић Лазовић, Оливера Милошевић, Селина Ловрен Аксентић, Војка Пајкић Ђорђевић, Марија Миљевић, Драгана Пантић, Сандра Перовић, Маја Туцаковић, Снежана Стаменковић Јојић, Лидија Божић и Биљана Бралушић, Светлана Илић.

Новинари сарадници емисије су Марко Рајковић, Тијана Паунковић, Тијана Лукић, Гордана Стијачић, Гордана Главинић, Биљана Савић, Слађана Симић Јакуш, Јелена Кнежевић, Данијел Мандић и новинари дописништва РТС-а.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 21. јан 2018, 13:34)
Ivana [нерегистровани]

Cestitke

Cestitke za jubilej Kulturnog dnevnika zelimo vam sve najlepse.