Ведри тонови обележили новогодишњи концерт РТС-а

У Центру "Сава" одржан традиционални новогодишњи концерт РТС-а. На програму су биле композиције ведрих тонова.

На подијуму велики извођачки апарат - Хор и Симфонијски оркестар РТС-а, дечији хор и Хор Колибри, као и троје солиста. Концерт, који се изводи веч дестак година сваког 14. јанура, својеврстан је пандан бечког новогодишњег концерта.

"Наши београдски новогодишњи концерти су специфицни што за разлику од бечких ми нисмо омеђени само једним малим периодом у историји музике, нисмо омеђени само бечком музиком, већ можемо свој програм да проширимо на реално најпопуларније минијатуре", истиче диригент Бојан Суђић.

Новогодишње расположење илустровано је делима Офенбаха, Чајковског, Бизеа, али и делима домаћих аутора - Христића, Симића и Ивановића. Занимљиво је да су изведене песме Јеремија и "Очи чорније".

"Певам српске песме на руски начин, а сви кажу да то добро звучи. Ја то тако осећам и изводим. То је још један доказ насе повезаности", каже тенор Сергеј Путилин.

Концертом је дириговао маестро Бојан Суђић, који се у једном тренутку нашао и у улози певаца. Гледаоци директног преноса могли су да уживају и у балетским нумерама.

број коментара 5 пошаљи коментар
(субота, 20. јан 2018, 12:17)
SlaVas [нерегистровани]

Hrana i lek za duh i dušu

Vrlo lepo organizovan koncert. Maestro B.Suđić je divan, šarmantan profesionalac i domaćin ovog koncerta (malo je i pevao, malo glumio). Koja energija?! Svi učesnici su dali svoj doprinos ovom spektaklu - na našu radost. Praznik za oči i uši!

(уторак, 16. јан 2018, 20:23)
anonymous [нерегистровани]

Predivno

Sve cestitke maestru Sudjicu,operskim pevacima,horu i Simfonijskom orkestru za predivno vece.Bila sam na koncertu i uzivala

(уторак, 16. јан 2018, 12:06)
jovan [нерегистровани]

novogodišnji koncert

Moja iskrena zahvalnost i pohvale za dirigenta Bojana i za sve učesnike ovog predivnog Novogodišnjeg koncerta. I kao gledalac kod kuće tačno sam osećao ljubav i posvećenost svih izvođača. Naravno i sama publika je dala poseban štimung celokupnom doživljaju. Svi smo uživali čitavo vreme i još jednom dubok naklon i veliko BRAVO za sve učesnike...
P.S.
Ostaje mi samo želja da sledeće godine ako Bog da budem u Sava Centru.

(понедељак, 15. јан 2018, 17:53)
anonymous [нерегистровани]

divota

Sergej me odusevio

(понедељак, 15. јан 2018, 07:41)
anonymous [нерегистровани]

Uživala sam

Divan Novogodisnji Konsert. Pohvala svima ucesnicima.