Особе са инвалидитетом показале таленат у представи "Сви смо исти"

У Малом позоришту "Душко Радовић" премијерно је изведен кабаре "Сви смо исти". Главне улоге тумачиле су особе са инвалидитетом, а подршку су им пружили професионални музичари и ансамбл "Коло".

Заљубљени у филмску музику, позоришну сцену и живот, главни актери представе "Сви смо исти" подсетили су публику на хитове из остварење "Љубав и мода", "Блуз брадерс", "Футлуз" и побрали аплаузе. Млади са аутизмом, слабовиди, слепи, глувонеми, особе са инвалидитетом показали су велики таленат и открили жељу.

"Да ћемо једног дана бити сви равноправни, јер и ми можемо доста тога као људи без инвалидитета", каже Иван Димић.

"Они имају чисту есенцију љубави коју дају и очекују да за узврат само добију наклон и осмех да су то што су урадили, да су урадили добро", истиче Ђорђе Макаревић, сценариста, кореограф и редитељ.

Вишемесечне припреме резултирале су упечатљивим сценским наступима. Увежбане нумере, вечерња тоалета, шминка, водило се рачуна о сваком детаљу на сцени и иза ње.

"Мало позориште 'Душко Радовић' је потпуно приступачно за све врсте инвалидитета. Такође ћемо имати програм одштампан на Брајевом писму и тумача за српски знаковни језик који ће све време пратити дешавање на сцени", наводи Марија Дружијанић из Удружења "Небоград".

"Ја сам мајка девојке са аутизмом, тако да колико је тешко организовати квалитетно њихово слободно време. Ово је пример добре праксе како то може и такође начин да се особе са инвалидитетом искажу кроз своје таленте, кроз уметност", сматра Наталија Лазић, продуценткиња представе.

Пројекат су подржали Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, градски Секретаријат за социјалну заштиту, Музеј науке и технике и бројни пријатељи.

број коментара 0 пошаљи коментар