"Бетон махала" – исповести младих који су усталасали Нови Пазар

Представу "Бетон махала", која се већ две и по године успешно изводи у Србији, београдском Звездара театру и региону, осмислили су млади новопазарски глумци, са идејом да поправе свет у којем живе. И док са сцене проговарају о проблемима са којима се суочавају у свом граду, чланови драмске групе "Јој, ево их ови", аплаузе убиру на другој страни.

Амар, Недим, Петар, Вахид, Ема, Ајтана и Лејла – другари, саучесници у љубави према Харију Потеру, рокенролу, фудбалу и глуми, одлучили су да проговоре о ономе што их мучи: о неразумевању међу људима, нетолеранцији, школи, политици, породици.

Њихове исповести су аутентичне, а моћ, кажу, у искрености и јасности зашто то играју.

"Чини ми се да је сваком битна ова представа и да се то види", истиче студенткиња Ема Муратовић.

Њихова искреност усталасала је јавност у Новом Пазару на премијери и само једној репризи.

"Схватили смо ове године да од септембра, из једног нашег круга ужих пријатеља нико није остао да живи у Пазару. Када одемо тамо из Београда да попијемо кафу, сви су на различитим странама. Циљ ове представе је да поправи друштво и да укажемо на то шта је узрок масовног одласка људи", каже студент глуме Недим Незировић.

У међувремену, троје из ове драмске групе неповратно је заражено вирусом глуме. Студенти су Факултета драмских уметности у Београду и Академије у Новом Саду.

"Мислим да смо уз ову представу, после скоро три године, 50 извођења – сви одрасли. То је мени најлепши осећај после свега", каже студент Амар Ћоровић.

На питање да ли је то позориште или живот, Амар одговара: "Живот у позоришту и позориште у животу, и једно и друго за мене".

број коментара 0 пошаљи коментар