Представа ДКЦ обрадовала српске малишане у Загребу

Дечји културни центар Београд одиграо је интерактивну представу "Марко Краљевић од предања до реповања" у Српској православној општој гимназији "Кантакузина Катарина Бранковић" у Загребу.

Градски менаџер Горан Весић, на чију је иницијативу ДКЦ Београд гостовао у Загребу, истакао је да је циљ представе да подигне свест о српској традицији и култури и развије знања, вредности према културној баштини.

"Представа је спој лепог и корисног, а српски малишани су Загребу уживали у представи, дружили се са историјским ликовима, али и учили о нашој историји кроз глуму и игру. Ликови су их на креативан начин вратили у српско средњевековље, њима данас, нажалост, страно и далеко, а колико су деца уживала могло се чути из њихових накнадних коментара", рекао је Весић, а саопштила је Градска управа.

Представа је организована уз подршку Митрополије загребачко-љубљанске, Српског народног вијећа, Амбасаде Србије у Хрватској и Министарства спољних послова Србије.

Како се наводи, у срдачној атмосфери, глумци су допринели да се интерактивност представе, њена забавна нота, шале, песме за децу интензивније доживе.

Весић је подсетио да ово није први пут да се организују представе и гостовања, али и да је град Београд у неколико наврата угостио српску децу из Хрватске.

Малишани су, током боравка у Београду, посетили бројне знаменитости, упознали се са историјом, обишли Авалски торањ и дружили се са вршњацима. 

Све то је, подвукао је Весић, начин да се повезују са нашом историјом и не забораве своје корене.

Како је додао, наставиће се са организацијом гостовања Дечјег културног центра у Хрватској, што, каже, малишани и из Хрватске и Србије са нестрпљењем очекују.

број коментара 0 пошаљи коментар