Изложба "Беспредметни светови" за Дан ненасиља

У Галерији "Сингидунум" отворена је изложба "Беспредметни светови" Гордане Томић. Латице ружа на деветој самосталној изложби ове уметнице осим слика, симболично су допринеле обележавању Међународног дана ненасиља коме је изложба посвећена.

Гордана Томић једна је од ретких уметница која годинама проучава Далекоисточну зен културу, филозофију и уметност, покушавајући да открије недокучиву тајну "умећа мира". У жељи за општим миром посветила се ненасиљу.

"Ненасиље је оно што би била универзална порука мира слободе и љубави. Требало би да буде мало присутнија као тема или као догађај и онда би било присутно и као реализовано", каже Гордана Томић, ауторка изложбе.

"Нема пута ка миру, мир је пут", порука је дела која су оригиналне композиције, великог формата, смелих боја и јединствене технике.

"Специфичне уљане боје уз посебне сликарске медијуме развијен је атом уља и везан са девет водених мостова. То је био изазов сарадницима у компанији која производи боје, на тај начин су мени омогићили да насликам први уљани винорел. Те боје задовољавају све што би се очекивало од једне савремене технике у новом сликарству", истиче Томићева.

Уметничку каријеру Гордана Томић градила је у Њујорку, од 2015. живи и ствара у Београду. Оснивач је Арт Парламента и аутор програма креативне мотивације запослених.

број коментара 0 пошаљи коментар