Јачање културне сарадње Србије и Ирана

Сарадња Србије и Ирана у области културе је на завидном нивоу и до сада је остварено институционало повезивање у области библиотекарства и архивистике, констатовано је у Техерану у разговору министра културе и информисања Владана Вукосављевића са министром за културу и исламско упућивање Саједом Резом Салехијем Амиријем.

У отвореном и пријатељском разговору, саопштило је српско министарство, двојица министара оценили су да постоји простор за интензивирање културне сарадње у складу са потписаним Програмом сарадње у области културе, науке, образовања, омладине и спорта између две земље.

Договорено је потписивање протокола о сарадњи између нашег и иранског националног музеја, као и интензивирање сарадње у области преводилаштва.

На састанку је било речи и о преводилаштву и издаваштву, као и о културном наслеђу, са акцентом на успостављању сарадње између националних музеја, размени стручњака и изложби.

Део разговора био је посвећен размени програма у области савременог стваралаштва.

Министар Вукосављевић изразио је захвалност на досадашњем исказаном ставу Исламске Републике Иран у вези са чланством тзв. Косова у Унеску и још једном указао на статус и значај српске културне баштине на Косову и Метохији.

Ставови делегације српског Министарства за културу и информисање, која је у званичној посети Ирану, наишли су на искрено разумевање и подршку домаћина, наведено је у саопштењу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 02. мај 2017, 22:34) - anonymous [нерегистровани]

Naucni radovi

Iranci publikuju mnogo kvalitetnih naucnih radova, od kojih nam neki, nazalost, nisu besplatno dostupni.