Хорска свечаност у Галерији РТС-а

Концертом "Савремени српски композитори хорске музике", Хора РТС-а, Јавни медијски сервис РТС вечерас је промовисао своју галерију и као концертни простор у којем ће у перспективи наступати и солисти, мањи вокални и инструментални састави.

Бројна публика је осим у јединственим хорским нумерама домаћих композитора вођених диригентском палицом Олге Милићевић и маестра Бојана Суђића, могла да ужива у изложби радова еминентних ликовних стваралаца Србије из репрезентативне збирке РТС-а.

Концерт је један у низу у којем се представљају или солисти или композитори изабрани на конкурсу Музичке продукције РТС-а.

"Овај простор Галерије РТС-а биће у будућности и простор за мале камерне ансамбле" истакао је маестро Бојан Суђић, извршни директор Музичке продукције РТС и додао да ће читава пролећна сезона бити посвећена промоцији "мале сезоне" која ће се почети од јесени.

Наводи да Коларац остаје примарно место где Хор РТС-а наступа.

"А ово су само изузеци и на крају крајева једна посебна прилика", рекао је Суђић.

Уз диригенте Олгу Милићевић и маестра Бојана Суђића публици су се представили солисти чланови хора сопрани Радмила Владетић Иванишевић и Вјера Аџић, тенор Вања Бисерчић и Александар Новаковић, баритон.

На програму концерта Хора у Галерији РТС била су дела следећих композитора: Минта Алексиначки "Псалам 139", Дамјан Јовичин "Слово љубве" , Светислав Божић "Чета патријарха Павла", Рајко Максимовић "Хамлет", Срђан Хофман "Шта сам то рекао", Мирјана Живковић "Кап у мору", Милан Михајловић "Море", Иван Божичевић "Облаци над Сплитом", Мирољуб Аранђеловић Расински "Међу јавом и мед сном" и Александар Вујић "Зареко се, пореко се".

број коментара 0 пошаљи коментар