Милени Дравић награда "Добричин прстен"

Награда "Добричин прстен" за 2016. годину припала је истакнутој драмској уметници Милени Дравић, која је тиме постала 30. лауреат тог највишег глумачког признања у Србији, саопштило је Удружење драмских уметника Србије.

Седмочлани жири је одлуку о додели глумачке бијеналне награде Удружења драмских уметника Србије за животно дело "Добричин прстен" донео вечерас, тајним гласањем и то већином гласова.

О термину и месту одржавања свечаности уручења златне копије прстена великог Добрице Милутиновића добитници Милени Дравић биће накнадно саопштени, наводи Удружење драмских уметника Србије у саопштењу које је потписао председник Удружења Војислав Брајовић.

У конкуренцији за овогодишњу награду било је 11 истакнутих глумица и глумаца, а осим добитнице Милене Дравић, номиновани су и Ливија Банка, Властимир Велисављевић, Радмила Живковић, Мирјана Карановић, Марко Николић, Горица Поповић, Миодраг Радовановић Мргуд, Тихомир Станић, Саша Торлаковић и Дара Џокић.

Жири су чинили глумци Јасна Ђуричић, претходни добитник, Анита Манчић, Предраг Ејдус, који је и председник жирија, и Војислав Брајовић, као и драмски писац Милена Марковић и редитељи Небојша Брадић и Егон Савин.

Подршку додели награде дали су Министарство културе и информисања Србије и Секретаријат за културу града Београда.

број коментара 0 Пошаљи коментар