Фестивал канадског филма у Београду

Компанија Арт линк и Амбасада Канаде у Београду приредиће од 24. до 28. јуна Фестивал савременог канадског документарног, играног и експерименталног филма у културном центру Рекс.

 Амбасадор Роберт Мекдугал истакао је да је канадски играни филм константно присутан на фестивалима у Србији и да наша публика добро познаје ауторе, наградјиване у свету, као што су Дејвид Кроненберг, Атом Егојан, Гај Маден и оскаровац Дени Аркан.

"Амбасада Канаде са поносом подржава пројекат Арт линка, фестивал посвећен канадском филму који ће представити све категорије, укључујући независну продукцију", истакао је он.

Мекдугал је додао да овом манифестацијом започиње мултимедијални Самер Арт Линк и истакао задовољство што ће у музичком делу наступити канадска виолинисткиња Ралица Чолакова.

Представница Арт линка Јованка Вишекруна Јанковић најавила је да цео програм траје до 16. јула и да ће имати летњу школу.

 

Самер Арт линк намењен је младим уметницима, љубитељима уметности, као и гостима који проводе лето у Београду.

На отварању филмског фестивала биће приказан "Избеглички мозаик" у режији Джеремија Подесве, у којем игра и Раде Шербеджија.

Игране филмове одабрао је директор Филмског центра Србије Мирољуб Вучковић који је нагласио да су у фокусу канадске кинематографије мултикултурализам, промовисање разноликости и актуелне теме. Наредних вечери биће приказани играни филмови "Најтужнија музика на свету", "Пасји доручак" и "Инвазија варвара".

 Пет документарних и експерименталних филмова одабрала је наша ауторка и продуценткиња Невенка Реджић Тот, која живи у Канади, а пет кратких играних филмова Зоран Драгељ из Ванкувера.

 Улаз за све пројекције је слободан.

  

број коментара 0 Пошаљи коментар