Представљен Легат Љубише Самарџића у Кинотеци

Легат истакнутог српског филмског уметника Љубише Самарџића представљен је данас у Југословенској кинотеци.

Јавност ће у Легату Љубише Самарџића моћи да види бројне глумчеве награде, између осталог и ону коју је добио 1983. године у Риму за улогу Боривоја Шурдиловића Шурде у популарној ТВ серији "Врућ ветар", као најбољи глумац Европе.

"Ако имате дело које је само по себи окићено наградама из земље и света, онда је логично да га оставите, јер ће Кинотека промовисати целокупну културу и уметност", рекао је Самарџић за Танјуг и додао да треба да будемо свесни времена у којем живимо и времена које носимо.

Самарџић је честитао и колеги Велимиру Бати Живојиновићу којем је синоћ на отварању 44. међународног филмског фестивала у Београду додељен Београдски победник за изузетан допринос филмској уметности.

"Честитам. Он је то и заслужио", рекао је Самарџић и подсетио да су Живојиновић и он заједно снимили више од сто филмова и да су успели да опстану у кинематографији.

Љубиша Самарџић познат је по улогама у филмовима "Јутро", "Козара", "Орлови рано лете", "Три карте за Холивуд" и многе друге, такође и телевизијским серијама, а осим глумом бави се и продукцијом и режијом.

број коментара 0 Пошаљи коментар