„Ђавоља варош" стигла у биоскопе

Играни филм „Ђавоља варош" редитеља и сценаристе Владимира Паскаљевића имао је премијерно приказивање и пред домаћом публиком у Београду у Центру „Сава".

Многобројна публика потврдила је дугим аплаузом добре оцене које овај филм прате од светске премијере, одржане летос у Карловим Варима, преко учешћа на фестивалу у Монтреалу, као и на више домаћих фестивала.

После пројекције гледаоцима се заједно са аутором дебитантом поклонило чак тридесетак глумаца и чланова екипе које је за овај пројекат окупио глумац и продуцент Милан Томић са својом компанијом „МТ имиџис".

Највеће симпатије освојили су најмлађи глумци Урош Јовчић, Јана Милић и Марија Зељковић, као и најстарији Власта Велисављевић, а у глумачкој екипи су и Небојша Миловановић, Лена Богдановић, Лазар и Даница Ристовски, Горан Јевтић, Игор Ђорђевић и други.

„Ђавоља варош" је црнохуморни и сатирични мозаик у којем се преплићу судбине такозваних обичних људи у данашњем Београду, али које би се могле дешавати у и свакој другој „вароши" у доба кризе.

У публици се чула оцена „прљаво, али реално", што доста тачно описује овај филм за који је аутор изјавио да га је „преписао из живота".

Његови „јунаци" су повратник из иностранства који намерава да инвестира у Србији и суочава се са корупцијом, девојчица која жели да игра тенис али нема пара за опрему, богати тинејџер који покушава да купи љубав, елитне проститутке, бахати бизнисмени, луди таксиста који за своју личну несрећу криви цео свет...

Филм ће од сутра бити на редовном биоскопском репертоару у дистрибуцији „Тарамаунта", а на међународном плану предстоји му учешће на фестивалима у Ротердаму и Палм Спрингсу.

број коментара 0 Пошаљи коментар