"Нова српска апстракција" у холу РТС-а

Изложба "Нова српска апстракција" отворена је у холу РТС-а. На изложби су заступљени радови 32 уметника у домену сликарства, вајарства, графике и фотографије у селекцији сликара Милије Белића.

У холу РТС-а отворена је изложба "Нова српска апстракција" која ће трајати до 29. маја. Иницијатива за изложбу потекла је од Салона "Нове реалности" из Париза, који са својом изложбом гостује у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић".

Изложба "Нова српска апстракција" представља нову генерацију српских уметника апстрактне оријентације. На изложби су заступљени радови 32 уметника у домену сликарства, вајарства, графике и фотографије у селекцији сликара Милије Белића.

"Ја сам предложио уметнике и замолио их да се представе неким репрезентативним радом. Постоји иницијатива да се изложба представи у нашем Културном центру у Паризу", каже сликар Милија Белић.

Почасни гости-уметници изложбе су Олга Јеврић, Светомир Арсић Басара, Мира Бртка, али акценат је на млађим уметницима.

"Ја сам прво била јако изненађена што сам као млада уметница била позвана на овако једну манифестацију. Ја сам поносна и јако сам задовољна што су мене изабрали, а мој рад ће говорити за мене", каже вајар Ирена Димитријевић.

Аутор поставке је Петар Ђиновић који је отворио изложбу.

"Уживао сам док сам постављао ову изложбу. Није било баш тако једноставно. Сва дела су тражила неки свој простор. Пуна су енергије", истиче аутор поставке Петар Ђиновић.

Десет уметника изабраних на овој изложби представљаће Србију на 67. Салону "Нове реалности" у Паризу.

број коментара 0 пошаљи коментар