"Игра престола" – зашто ми устајање у три ујутру не представља проблем

Постоје две врсте гледалаца "Игре престола", они који устају понедељком у три ујутру да би видели нову епизоду и они који их избегавају како не би чули шта се догодило јер су пропустили премијеру. Али, зашто би неко жртвовао сан да би гледао бајку, сазнајте у овом тексту.

Још само две епизоде деле нас од краја једне од најгледанијих и најпопуларнијих серија свих времена и телевизијске саге која траје готово деценију. Милиони људи широм света са нестрпљењем и оправданом дозом страха чекају велико финале „Игре престола“.

Међу њима су и гледаоци из Србије, а многи од њих своју френетичну приврженост серији показују тиме што премијерну епизоду гледају у време када већина спава – у ноћи између недеље и понедељка, у три ујутру по локалном времену.

Који су разлози за тако нешто и да ли је једна серија вредна мањка сна? Уколико та питање поставите верним фановима „Игре престола“, одговор би био потврдан, а поспаност понедељком ујутру више него оправдана.

Шта знамо о „Игри престола“?

Серија рађена према романима Џорџа Р. Р. Мартина, средњовековна је драма која због своје непредвидивости гледаоце континуирано држи у приправности.

Статистика каже да на чувеном ИМДБ-у серија има оцену 9,5 од 10, уз преко 300 награда и 500 номинација. Импресивно.

Али по чему се толико разликује од других високооцењених и популарних сага?

Уколико сте тек кренули да гледате серију, један од бољих савета био би да се не везујете превише за главне ликове, јер у „Игри престола“ – нико није безбедан.

У супротном, брзо ће вас сустићи шок и неверица. И баш када помислите да не може немилосрдније и бруталније од тога – може.

Ето једног од разлога. Борба за престо, епске битке, интриге, политичка надмудривања, издаје, магија, дивови и чувени змајеви само су још један додатак овој ексклузивној понуди која, када се сервира, дегустира се одмах и без упита.

Ипак, „Игра престола“ је и више од тога – прерасла је емитовање и постала свакодневица која нас прати на свим друштвеним мрежама.

Свака епизода креира непрегледан број теорија, популарних мемова и пародија.

И ето још једног разлога зашто се у Србији у три ујутру гледа премијера сваке епизоде, јер понедељком ујутру главни задатак свих фанова серије постаје – избегавање спојлера који вас „нападају“ чим се пробудите, са свих страна.

И не, ово није серија коју сви воле и обасипају је суперлативима. Напротив. Али ово јесте серија о којој сви причају – они који је гледају и чекају са нестрпљењем, они који је не воле али ипак гледају не би ли пронашли још један догађај и/или карактеризацију која не прати књиге, али и они који се питају јесу ли једини који је не гледају, и не – нису.

На крају, остаје вам само да – погледате крај!

Укључите се ако до сада нисте, одбројавајте ако сте претходно одгледали чак 71 епизоду „Игре престола“ и будите део заједнице од десетине милиона људи широм света која ће 19. маја ове године у телевизијску историју испратити серију о којој ће се још дуго причати.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво