За бели тартуф 200.000 долара

Пркосећи глобалној економској кризи, један италијански бели тартуф тежине око килограм нашао је купца на аукцији за 200.000 долара.

Најскупоценију печурку на аукцији је другу годину за редом купио хонгконшки власник коцкарница Стенли Хо, на лицитацији одржаној истовремено у Риму, Лондону, Абу Дабију и Макау, саопштили су организатори.

Прошле године, Хо је купио тартуф од килограм и по, који спада у највеће печурке те врсте ископане у Италији у последњих пола века.

Цена тог тартуфа била је 330.000 долара.

Тартуфи, чија величина драстично варира, веома су цењени у италијанској кухињи због специфичног укуса и ароме.

Белих тартуфа, који не могу бити узгајани већ расту у шумама, у Италији има све мање протеклих година, првенствено због климатских промена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара