Змија у банкомату

Након што су грађани на банкомату у Нишу приметили велику змију, ватрогасци су интервенисали и ухватили боу дугу два метра. Власник змије, преузео је љубимца Бошка рекавши да му је побегао са терасе док се сунчао.

На једном банкомату у Нишу грађани су приметили змију, након чега су ватрогасци ухватили боу дугу два метра. После извештавања медија власник необичног љубимца се јавио да преузме змију по имену Бошко.

Власник ухваћене бое, подврсте породице змија којој припада и питон, Горан Николић рекао је новинарима да се његов љубимац зове Бошко и да је највероватније побегао са терасе стана где је обично излазио да се сунча.

У кући нису приметили да је змија нестала, па су се дали у потрагу за боом тек кад су чули преко телевизије да су ватрогасци ухватили змију на банкомату зграде у којој станују.

Нишки ватрогасци су најпре новинарима рекли да су ухватили питона дужине око два метара. Боа и питон су јако слични, па их само добри зналци егзотичних животиња могу разликовати.

Ватрогасци су дојаву, да се на банкомату налази необична и велика змија добили јутрос у 2 и 20 часова, а за интервенцију су, како су навели, користили лопату.

Према речима представника комуналних служби у градској општини Медијана, на чијој је територији змија нађена, Никилић би могао да буде прекршајно кажњен за несавесно чување кућног љубимца.

Руководилац службе за правне и комуналне послове у тој општини Саша Маркишић рекао је Танјугу да се у прекршајном поступку за несавесно чување животиња може изрећи казна до 10.000 динара.

Маркишић је напоменуо да се против насавесних власника животиња подноси и кривична пријава када љубимци причине штету или је због немара власника угрожен живот других лица.

Нишка боа, према речима познвалаца змија у Нишу, није отровница и лакша је за чување од питона. Као и питон, храни се глодарима.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво