Змија у банкомату

Након што су грађани на банкомату у Нишу приметили велику змију, ватрогасци су интервенисали и ухватили боу дугу два метра. Власник змије, преузео је љубимца Бошка рекавши да му је побегао са терасе док се сунчао.

На једном банкомату у Нишу грађани су приметили змију, након чега су ватрогасци ухватили боу дугу два метра. После извештавања медија власник необичног љубимца се јавио да преузме змију по имену Бошко.

Власник ухваћене бое, подврсте породице змија којој припада и питон, Горан Николић рекао је новинарима да се његов љубимац зове Бошко и да је највероватније побегао са терасе стана где је обично излазио да се сунча.

У кући нису приметили да је змија нестала, па су се дали у потрагу за боом тек кад су чули преко телевизије да су ватрогасци ухватили змију на банкомату зграде у којој станују.

Нишки ватрогасци су најпре новинарима рекли да су ухватили питона дужине око два метара. Боа и питон су јако слични, па их само добри зналци егзотичних животиња могу разликовати.

Ватрогасци су дојаву, да се на банкомату налази необична и велика змија добили јутрос у 2 и 20 часова, а за интервенцију су, како су навели, користили лопату.

Према речима представника комуналних служби у градској општини Медијана, на чијој је територији змија нађена, Никилић би могао да буде прекршајно кажњен за несавесно чување кућног љубимца.

Руководилац службе за правне и комуналне послове у тој општини Саша Маркишић рекао је Танјугу да се у прекршајном поступку за несавесно чување животиња може изрећи казна до 10.000 динара.

Маркишић је напоменуо да се против насавесних власника животиња подноси и кривична пријава када љубимци причине штету или је због немара власника угрожен живот других лица.

Нишка боа, према речима познвалаца змија у Нишу, није отровница и лакша је за чување од питона. Као и питон, храни се глодарима.

број коментара 22 Пошаљи коментар
(недеља, 09. јан 2011, 10:01) - anonymous [нерегистровани]

Piton

Zamisli odes da podignes kintu i sretnes Bou u Nisu i prvo sto pomislis je dali si lud.

(четвртак, 27. авг 2009, 21:09) - mmmmccc [нерегистровани]

uzas

hahaha...zmija se suncala,niko nije primetio da je nema...znaci ona tako 'seta' po stanu...uzasno!!!nije to pas,ili macka!!!zmija je neto drugo.kako nekome zmija moze da bude kucni ljubimac?a kad vec ima takvih,neka malo bolje paze svoje 'ljubimce'

(четвртак, 27. авг 2009, 21:07) - mmmmccc [нерегистровани]

uzas

hahaha...zmija se suncala,niko nije primetio da je nema...znaci ona tako 'seta' po stanu...uzasno!!!nije to pas,ili macka!!!zmija je neto drugo.kako nekome zmija moze da bude kucni ljubimac?a kad vec ima takvih,neka malo bolje paze svoje 'ljubimce'

(понедељак, 24. авг 2009, 09:10) - Marx [нерегистровани]

Nije bitno za druge

Ovo je jos jedan od slucajeva nemara nasih ljudi za druge. Kao sto gradjani Beograda pustaju svoje ljubimce da kake po sred trotoara, ne hajuci da li ce neko kasnije tuda da prolazi i ugazi u govance njihovih ljubimaca, tako ni vlasnik ove zmije nije mario da li ce mozda njegova zmija naici na neku stariju gospodju koja ce od straha mozda dobiti srcani udar. Ali dok je nasih ljubimaca, koga briga za ljude oko nas. Oni su duzni da trpe nasa izivljavanja.

(недеља, 23. авг 2009, 10:33) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Mislim,zaista kako je moguce da se zmija sunca u to vreme?Mozda na mesecini?!! xexe

(субота, 22. авг 2009, 23:04) - anonymous [нерегистровани]

bosko

A na kom suncu se Bosko sunca u 2:20 ujutru?

(субота, 22. авг 2009, 11:14) - anonymous [нерегистровани]

zmije

Zmije samo ih novac interesuje!!! :)

(субота, 22. авг 2009, 01:43) - anonymous [нерегистровани]

Smesna kazna!

Kazne za ovakve preksaje su zaista smesne!
Opasni divlji psi nas vijaju po prakovima na veliku radost njihovih vlasnika, samo nam je jos trebalo da i zmoje posnu da skacu na nas. Ako je to civilizaija, onda ja ne zelim da budem civilizovan! Pravo pitanje je: u cemu smo pogresili i kada?

(субота, 22. авг 2009, 00:06) - Ivannn [нерегистровани]

aaaaa

Jel su normalni, zmija kucni ljubimac... ja bi se pre ubio bre nego da to imam!

(петак, 21. авг 2009, 22:57) - Maka [нерегистровани]

zmija vs ljudi

Ne mogu da verujem,da neko cuva zmiju,pa jos u stanu to je strasno...zmija je za dzunglu i za zooloski vrt pobogu...Pa jos ne zna da je cuva...strasno kakav smo mi narod...