Читај ми!

Ред кише, пљускова и сунца, РХМЗ издао упозорење на обилне падавине

Ујутру киша, биће и пљускова, средином дана сунчани периоди, а после подне облаци стижу са Јадрана. Југозападу Србије донеће и до 80 литара по метру квадратном кише за 12 сати па је на снази највиши степен упозорења на екстремно време. У Банату олујна кошава. Стиже топао ваздух са Медитерана и подиже температуру за 5 степени. Јутарња температура од 2 до 8 степени, а највиша дневна од 8 до 16. У Београду ће кишобрани бити потребни ујутру и увече, температура до 16 степени.

Ујутро умерено до потпуно облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима, на високим планинама и са снегом.

Пре подне и средином дана краткотрајно разведравање, а већ после подне и увече са југозапада се очекује ново наоблачење, које ће обилне падавине условити на западу Косова и Метохије и у делу југозападне Србије.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је на утицај појачаних падавина које стижу с југа, олујни ветар уз Дунав и на планинама.

Штаб за ванредне ситуације Града Новог Пазара усвојио је наредбу о приправности субјеката од посебног значаја и јавних предузећа чији је оснивач Град, нарочито јужно од линије Прибој – Пријепоље – Сјеница – Нови Пазар.

Градски штаб за ванредне ситуације и Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова деловаће у наредним данима сходно развоју ситуације на терену, а у наведеном временском периоду биће организована и дежурства.

Сходно потребама, биће ангажовано додатно људство и механизација ради спречавања плављења подручја, заштите становништва и њихове имовине.

У осталим крајевима знатно мања количина падавина. Дуваће умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено јак јужни и југоисточни ветар, нарочито увече и у току ноћи када се очекују и удари олујне јачине. Најнижа температура од 2 до 8, а највиша од 8 до 16 степени.

За викенд се очекује формирање мањег снежног покривача и у Војводини и Београду.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара