Временска прогноза - 20. јануар

Облачно и углавном суво. Температура до 5 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

20.01.2020. Понедељак: Ујутро слаб мраз, по котлинама и низијама местимично магла или ниска облачност. Током дана умерено до потпуно облачно и суво. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од -4 до -1, највиша дневна од 1 до 5 степени. Упозорење - потенцијално опасна појава: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

21.01.2020. Уторак: Ујутро слаб мраз и местимично магла и ниска облачност, која ће се у нижим деловима, по појединим котлинама и долинама река задржати дуже током дана. У брдско-планинским крајевима претежно сунчано. Ветар слаб променљив, само на истоку умерен, повремено и јак западни и северозападни. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 1 до 5 , у местима са дужим задржавањем магле хладније, у Тимочкој Крајини око 7 сепени. Упозорење - потенцијално опасна појава: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

22.01.2020. Среда: Ујутро слаб и умерен мраз и местимично магла, која ће се понегде задржати дуже. У осталим крајевима претежно сунчано. Ветар слаб променљив, само на истоку умерен, повремено и јак западни и северозападни. Најнижа температура од -8 до -1, највиша дневна од 3 до 7, у Тимочкој Крајини око 12 степени. Упозорење - потенцијално опасна појава: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, Поледица или залеђивање мокрих површина, Тmin <-5 степени, вероватноћа 90%.

23.01.2020. Четвртак: Ујутро слаб, понегде и умерен мраз, местимично и магла, која ће се понегде задржати дуже. Током дана мало и умерено облачно. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, западни и северозападни, увече у слабљењу. Најнижа температура од -6 до -1, највиша дневна од 3 до 6, у Тимочкој Крајини око 10 степени. Упозорење - потенцијално опасна појава: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, Поледица или залеђивање мокрих површина, Тmin <-5 степени, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 24.01.2020. до 28.01.2020.)
Ујутро слаб мраз, по котлинама и низијама магла, која ће се у петак и суботу понегде задржати дуже, док ће у осталом делу бити мало и умерено облачно са сунчаним интервалима. Од недеље умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, чешћом у недељу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво