Временска прогноза - 18. јануар

До краја дана у већини места мало до умерено облачно, суво и ветровито време. У Банату кошава олујне јачине. У централним и југоисточним пределима биће сунчано. Температура око 6 степени. У Београду сунчано, до 4 степена.


Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

17.01.2020. Петак По појединим котлинама и низијама, као и у источној Србији већи део дана магловито и тмурно уз мраз и слаб ветар променљивог правца, а у Банату и Поморављу и Шумадији од средине дана подизање магле и разведравање услед појачавања југоисточног ветра. У брдско-планинским пределима претежно сунчано. Највиша температура у већини места од -1 до 4, у местима са више сунчаних интервала до 9 степени. Упозорење: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%. 

18.01.2020. Субота Јутро изван кошавског подручја магловито. Током дана мало до умерено облчано и суво,само ће се по појединим котлинама и у Тимочкој Крајини магла или ниска облачност задржати већи део дана. Ветар југоисточни, слаб и умерен, у кошавском подручју јак, а на југу Баната и повремено са ударима олујне јачине. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 1 до 6 степени. Током ноћи на северу и западу постепено наоблачење. Упозорење: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. 

19.01.2020. Недеља Умерено до потпуно облачно и у већем делу суво, само понегде на западу и југу провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен југоисточни, у скретању на северозападни. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 1 до 4 степена.

20.01.2020. Понедељак Умерено до потпуно облачно и у већем делу суво, само понегде на западу и југу провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -5 до -1 , највиша дневна од 1 до 4 степена.

21.01.2020. Уторак Ујутро мраз, местимично магла. Током дана умерено облачно са периодима сунчаног врмена. Ветар слаб променљив, на истоку умерен северозападни. Најнижа температура од -5 до -2 , највиша дневна од 2 до 7 степени. Упозорење: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 80%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 22.01.2020. до 26.01.2020.)
Претежно облачно и углавном суво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво