Добро дошла, кошаво – ваздух ће поново бити невидљив

После десет дана почеће да дува ветар па ће се коначно магла после подне подићи у Војводини и Поморављу. Ветар ће растерати и нагомилане штетне честице, па би требало да се смањи и аерозагађење.

После десет дана, антициклон се измешта из Панонске низије ка Украјини, ветар се појачава, па ће се коначно магла после подне подићи и у Војводини и Поморављу.

Метеоролози најављују да ће у појединим крајевима земље бити олујне јачине. 

По појединим котлинама и низијама, као и у источној Србији већи део дана магловито и тмурно уз мраз и слаб ветар. 

Јутарња температура биће од -7 до -2, а највиша у већини места од -1 до 4 степена, у местима са више сунчаних интервала до 9 степени.

Током предстојећег викенда биће умерено до потпуно облачно и у већем делу земље суво, само понегде на западу и југу провејавање слабог снега. 

Одлази и смог 

Дугоочекивана кошава напокон ће растерати штетне честице које су се данима сакупљале у ваздуху, због чега се тешко дисало у више градова Србије.

Због ваздуха који је, како наводи Агенција за заштиту животне средине, у бројним градовима био у категорији "јако загађен", ресорно министарство предложило је девет мера.

Према најавама министра, током дана ће бити формирана комисија која ће се бавити загађењем. 

Чини се да никада са већом радошћу не дочекујемо кошаву, јак југоисточни ветар који обично не волимо. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво