Временска прогноза - 4. јануар

Током дана облачно и суво. Увече јаче наоблачење местимично с кишом и суснежицом, а у брдско-планинским пределима са снегом. Дневна температура од 3 степена до 7 степени, у Неготинској Крајини топлије. У Београду током дана суво, увече повремено киша и суснежица. Температура до 4 степена. У недељу снег и у нижим пределима. На Бадњи дан и за Божић без падавина.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

 

04.01.2020. Субота: Ујутру слаб и умерен мраз и местимично магла. Пролазно наоблачење које ће ујутру и пре подне захватити северне и западне крајеве, до краја дана прошириће се на целу земљу. Слаба, сипећа киша могућа је ујутру на подручје Војводине, понегде уз стварање поледице. Ветар слаб и умерен, на истоку јак, западни и југозападни. Јутарња температура од -9 до 1, највиша дневна од 3 до 7 степени, у Неготинској Крајини око 11 степени. Увече и током ноћи ново, јаче наоблачење са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом уз умерен и јак северозападни ветар. Упозрење: У нижим пределима Тмин < -5 степени, вероватноћа 95%. МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200 m, вероватноћа 95%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

05.01.2020. Недеља: Облачно и ветровито, повремено са снегом, у нижим пределима и суснежицом. У Војводини променљиво облачно уз могућност краткотрајних пљускова снега. Ветар умерен и јак, северни и северозападни, на северу и истоку земље, као и у планинским пределима повремено са олујним ударима, па се на планинама југозападне и јужне Србије очекује и стварање снежних наноса. Јутарња температура од -2 до 2, а највиша дневна од 1 до 5 степени. Крајем дана слабљење ветра и престанак падавина. Упозрење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%. Снег, формирање/повећање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%; Удари ветра > 17 м/с

06.01.2020. Понедељак: Ујутру слаб и умерен мраз. Током дана мало и умерено облачно, на северу са дужим сунчаним периодима, а у планинским пределима понегде уз провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен северни и северозападни. Јутарња температура од -5 до -1, а највиша дневна од 1 до 6 степени. Упозрење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

07.01.2020. Уторак: Ујутру слаб и умерен мраз. Током дана мало и умерено облачно, на северу са дужим сунчаним периодима. Ветар слаб и умерен северни и северозападни. Јутарња температура од -9 до -1, а највиша дневна од 1 до 6 степени. Упозрење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво