Временска прогноза - 2. јануар

Другог дана нове године, натпросечна температура. Висок ваздушни притисак је изнад Србије и до петка биће задужен за ведро време. Ветра нема, па се у нижим пределима магла може и дуже задржати. Стигао је мало топлији ваздух али ће ујутру бити мраза до -4 степена, највиша дневна температура до 3 до 8 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ) 

01.01.2020. Среда: У брдско-планинским пределима умерено облачно, а на северу и у Тимочкој Крајини претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, северозападни. Највиша температура од 2 до 8 степени. Увече и током ноћи магла или ниска облачност у већем делу земље. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%. МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200 m, вероватноћа 95%.

02.01.2020. Четвртак: Ујутро слаб мраз, у нижим пределима магла или ниска облачност, која ће се понегде задржати дуже. Током дана претежно сунчано. Ветар слаб до умерен, западни и југозападни. Јутарња температура од -4 до 0, највиша дневна од 3 до 8 степени, у местима са маглом хладније. Увече и током ноћи поново формирање магле. Упозорење:  МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200 m, вероватноћа 95%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

03.01.2020. Петак: Јутро хладно са слабим и умереним мразем, у нижим пределима местимично са маглом, која ће се понегде задржати дуже. У осталом делу претежно сунчано. Ветар слаб, променљив. Јутарња температура од -8 до -3, највиша дневна од 3 до 7, у Неготинској Крајини око 10 степени. Упозорење: У нижим пределима Тмин < -5 степени, вероватноћа 95%. МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200 m, вероватноћа 95%.Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

04.01.2020. Субота: Ујутро слаб и умерен мраз, по котлинама и речним долинама са маглом. Током дана наоблачење, понегде са кишом, суснежицом и снегом, које ће прво захватити северне и западне, а до краја дана и остале крајеве. Увече и током ноћи на северу Војводине углавном суво, у брдско-планинским крајевима интензивирање падавина. Ветар слаб, на истоку умерен, променљив, увече и током ноћи северозападни ветар у појачању. Јутарња температура од -8 до 0, а највиша дневна од 2 до 8, у Неготинској Крајини око 10 степени. Упозорење: У нижим пределима Тмин < -5 степени,  вероватноћа 95%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

05.01.2020. Недеља: Умерено и потпуно облачно, на северу суво, у осталим крајевима местимично са снегом. Ветар умерен, северни и северозападни. Јутарња температура од -4 до 2, а највиша дневна од 1 до 5 степени.  Упозорење:  Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво