Временска прогноза - 31. децембар

Од старе године опростићемо се уз једно пролазно наоблачење, али и уз сунчане периоде. У јутарњим сатима може бити магле и поледице, зато будите опрезни за воланом. Хладан ваздух повлачи се на север, а са запада стиже мало топлији. Ипак, ујутру умерен мраз и до минус 9 степени, највиша дневна температура од 2 до 8. У новогодишњој ноћи без падавина, температура од -2 до 2.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

30.12.2019. Понедељак До краја дана хладно уз делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, на планинама повремено јак, северозападни, увече и током ноћи у скретању на југоисточни. Највиша дневна температура од -1 до 2 , у Неготинској Крајини око 4 степени. Упозорење, потенцијално опасна појава: Поледица или залеђивање мокрих површина.

31.12.2019. Уторак Јутро хладно са слабим и умереним мразем и маглом местимично, која ће се понегде по котлинама и дуж речних токова задржати дуже током преподнева. Током већег дела дана са периодима сунчаног времена и мало топлије, пре подне у Војводини пролазно, умерено наоблачење које ће се до краја дана и у току ноћи премештати ка централним и јужним крајевима. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, крајем дана и током ноћи у скретању на северозападни. Јутарња температура од -9 до -4  у Неготинској Крајини око -1, највиша дневна од 2 до 8 степени. У нижим пределима Тмин < -5 °C Упозорење, потенцијално опасна појава: Поледица или залеђивање мокрих површина, МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m.

01.01.2020. Среда Ујутро слаб мраз и понегде краткотрајна магла. Током дана на северу Војводине и у Неготинској Крајини са периодима сунчаног времена, у осталим крајевима умерено до потпуно облачно, у брдско-планинским пределима понегде провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура од -4 до 1 , највиша  дневна од 2 до 6 степени, у Неготинској крајини око 9 степени. Упозорење, потенцијално опасна појава: Поледица или залеђивање мокрих површина.

02.01.2020. Четвртак Ујутро слаб мраз и понегде краткотрајна магла. Током дана мало и умерено облачно са дужим периодима сунчаног времена. Ветар углавном слаб, западни и северозападни.  Јутарња температура од -4 до -1 , највиша  дневна од 2 до 7 степени. Упозорење, потенцијално опасна појава: Поледица или залеђивање мокрих површина.

03.01.2020. Петак Ујутро слаб мраз и  местимично магла која ће се понегде задржати дуже током препреподнева. Током дана преовлађиваће сунчано. Ветар углавном слаб, западни и југозападни.  Јутарња температура од -5 до 1 , највиша  дневна од 2 до 8 степени. Упозорење, потенцијално опасна појава: Поледица или залеђивање мокрих површина, МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 04.01.2020. до 08.01.2020.)
Јутрa са слабим мразем. Током дана мало и умерено облачно и у већини дана суво, само се крајем седмице очекује пролазно наоблачење, местимично са снегом. Дневна температура око просека за прву декаду јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво