Временска прогноза - 22. децембар

Сутра у нашој земљи облачно, понегде киша. После подне, увече и током ноћи јаче падавине на северу и истоку земље. Биће и даље топло, до 18 степени, уз умерен и јак ветар. Крајем дана температура у постепеном паду.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

 21.12.2019. Субота: Умерено до потпуно облачно и ветровито, местимично са кишом, углавном на југозападу, северу и североистоку. Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, на југу Баната и у планинским пределима са олујним ударима. Највиша  температура  од 12 до 20, у Неготинској Крајини око 6. У току ноћи краткотрајно разведравање. Упозорење: Удари ветра >17 m/s, вероватноћа 90%.

22.12.2019. Недеља: Топло, облачно и ветровито, местимично са кишом. Више падавина се очекује током ноћи ка недељи у северним крајевима. Ветар умерен и јак јужни и југоисточни, на планинама и у јужном Банату са олујним ударима, крајем дана у скретању на умерен и јак северозападни. Јутарња температура од 4 до 1, у Тимочкој Крајини око 2 ,  највиша дневна од 12 до 18, у Неготинској Крајини око 6 степени. Упозорење: Удари ветра >17m/s, вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h.              

23.12.2019. Понедељак: Облачно и ветровито и хладније са кишом, на планинама са снегом. Више падавина очекује се у Банату и на истоку. Ветар умерен и јак северозападни. Јутарња температура од 5 до 9, највиша дневна од 9 до 12 степени. Упозорење: Удари ветра >17m/s , вероватноћа 80%. Количина падавина већа од 20l/m² за 12 h, вероватноћа 80%.

24.12.2019. Уторак:  Облачно и хладно, местимично са кишом, на планинама са снегом. Падавине се очекују углавном на истоку и југоистоку, а после подне биће у слабљењу. Ветар умерен и јак северозападни, после подне и увече у слабљењу. Јутарња температура од 2 до 6, највиша дневна од 7 на југоистоку до 10 степени на северозападу.

25.12.2019. Среда: Умерено до потпуно облачно, понегде са слабим падавинама, углавном на истоку и југоистоку. Ветар слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура од 0 до 5, највиша дневна од 6 до 10 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 26.12.2019. до 30.12.2019.)
Умерено до потпуно облачно, уз даљи пад температуре, повремено са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Падавине ће углавном бити слабог интензитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво