Временска прогноза - 3. децембар

У току ноћи и сутра Србија ће се забелети. Киша ће прећи у суснежицу и снег јужније од Београда. На Копаонику, у сусрет почетку скијашке сезоне, пашће још око 15 цм снега. Тренутно га има 14 цм. Сутра после подне облачност напушта Србију. Јутарња темпетатура од -2 до 2, а највиша од 1 до 5 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe
(извор: РХМЗ)

2. 12. 2019. Понедељак - Облачно. Падавинска зона ће се са севера и запада до краја дана проширити на целу земљу, на планинама снег. Увече и током ноћи, са падом температуре, киша ће прећи у суснежицу и снег и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије. На северу Војводине током ноћи престанак падавина. Ветар умерен и јак, на југу Баната пре подне повремено олујни, југоисточни, после подне и увече у скретању на северни и северозападни. Највиша дневна температура од 4 до 9 степени, увече у значајном паду. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.

3. 12. 2019. Уторак - Хладно. На северу Војводине претежно сунчано, у осталим крајевима облачно, у нижим пределима са кишом и снегом, а у брдско-планинским са снегом уз формирање снежног покривача, који ће се стварати понегде и у нижим пределима. До краја дана престанак падавина и смањење облачности у свим крајевима. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни, на истоку повремено и јак, после подне у слабљењу. Најнижа температура од -2 до 2, највиша дневна од 1 до 5 степени. Упозорење: Снег уз формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

4. 12. 2019. Среда - Јутро хладно са слабим мразом, местимично маглом или ниском облачношћу. У току дана мало до умерено облачно и хладно. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, увече у појачању. Најнижа температура од -5 до -2, највиша дневна од 2 до 4 степена. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

5. 12. 2019. Четвртак - Јутро хладно са слабим мразом, местимично маглом или ниском облачношћу која ће се понегде задржати дуже током преподнева. У остатку дана мало до умерено облачно и хладно. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено и јак, југоисточни. Најнижа температура од -5 до -2, највиша дневна од 3 до 6 степени. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

6. 12. 2019. Петак - Јутро хладно са слабим мразом. Током дана топлије уз наоблачење које ће понегде условити кишу. Ветар слаб, јужни. Најнижа температура од -5 до -1, највиша дневна од 4 до 10 степени. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 80%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 7. 12. 2019. до 11. 12. 2019)
За викенд и почетком наредне седмице још мало топлије, само у суботу понегде са кишом. У уторак наоблачење и захлађење са снегом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво