Наредних дана све хладније уз кишу, снег и мраз – зима коначно стигла

На територији целе Србије веома је хладно. На југу Баната дува снажан ветар. Очекују се падавине које ће у вечерњим сатима прећи у суснежицу и снег. Највише снега има на Копаонику – 15 центиметара, а очекују се и нове падавине.

После много топлих јесењих дана, изгледа да се права зима у Србији стабилизује. Сад је већ време за озбиљне зимске капуте и дебеле јакне, капе и рукавице. Данас обавезни и кишобрани.

У већем делу Србије данас облачно и хладно. Температура у интервалу од четири до девет степени.

Сви они који су се питали када ће у њиховом крају пасти први снег данас би могли да добију делимичан одговор. Снег се очекује у брдско-планинским пределима, а могуће је и стварање мањег покривача у нижим деловима.

Традиционални комшија свих Банаћана – ветар, данас ће бити јужни и југоисточни, на југу Баната и олујне јачине.

Ипак, данас ће киша доминирати у целој земљи. У току послеподнева се очекује да она пређе у суснежицу и снег.

Хладно и у престоници 

У Београду ће максимална дневна температура данас бити осам степени. После подне на ширем подручју Београда падаће киша. У вечењим сатима и у главном граду киша ће такође прећи у суснежицу и снег.

Када је реч о снегу, њега тренутно највише има тамо где му се и радују. На Копаонику покривач износи 15 центиметара, а очекују се и нове падавине, тако да скијаши могу да планирају како ће искористити сезону.

Наредних дана све хладније и биће нам потребна све топлија одећа. Сутра у већем делу земље облачно и хладно. У Војводини се очекује разведравање. Ветар ће бити слаб и умерен, северни и северозападни.

Јутарња температура од минус један до два степена, највиша дневна од два до пет степени. Увече и ноћу престанак падавина у свим крајевима и делимично разведравање.

У јутарњим часовима очекује се мраз.

Ако већ нисте, припремите се за зиму 

Онима који се греју на струју препоручује се да је тај начин грејања исплатив само путем ТА пећи, и то ако се пуне ноћу. Због хладнијих температура, грађане вероватно очекују повећани рачуни за струју, али уз мале промене навика и рационализацију потрошње, главобоље могу бити мање.

На сајту РХМЗ-а тренутно нема метеоролошких упозорења.

На хладније дане морају да се припреме и возачи, који могу очекивати влажне путеве, али и повремени снег у панинским крајевима. Ниске јутарње температуре могу да створе поледицу на влажним деоницама.

Употреба зимских гума у оваквим временским условима чини вожњу безбеднијом, али представља и законску обавезу.

Треба рачунати и на могућу појаву магле. Стручњаци упозоравају да се у таквим ситуацијама драстично мора променити стил вожње да не би дошло до већих ланчаних судара са више погинулих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво