Временска прогноза - 29. новембар

На Копаонику је пао први снег ове сезоне и сада га има око 6 центиметара. До краја дана у целој земљи облачно и релативно топло, повремено киша. Температура до 16 степени.

 Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појавe

(извор: РХМЗ)

28.11.2019. Четвртак: Претежно облачно, местимично са кишом и пљусковима. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у планинским пределима и на југу Баната, повремено јак, у току ноћи у скретању на југозападни и западни. Највиша температура од 14 до 19, само у Тимочкој Крајини хладније, око 9 степени.

29.11.2019. Петак: Променљиво облачно и релативно топло, местимично са кишом и краткотрајним пљусковимa. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од 5 до 10, највиша дневна од 12 до 16 степени.

30.11.2019. Субота: Облачно местимично са кишом, у планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије са слабим снегом. Ветар слаб и умерен северозападни. Температура ујутро и пре подне од 8 од 12, а после подне у паду за 5 до 8 степени.

01.12.2019. Недеља: Јутро хладно са слабим мразем, понегде и маглом или ниском облачношћу. Током дана претежно сунчано. Ветар слаб променљивог правца. Најнижа температура од -3 до 2, а највиша дневна од 7 до 10 степени.  Крајем дана постепено наоблачење, током ноћи на северу и западу понегде киша, у кошавском подручју југоисточни ветар биће у појачању. Упозорење - потенцијално опасна појава: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 85%

02.12.2019. Понедељак: Облачно, ујутру и пре подне на северу и западу, после подне и увече и у осталим пределима местимично са кишом, на планинама са снегом. Увече и током ноћи, са падом температуре, киша ће прећи у суснежицу и снег понегде и у брдско-планинским пределима западне, централне и јужне Србије, док се на северу Војводине очекује престанак падавина. Ветар умерен и јак, пре подне југоисточни, после подне и увече у скретању на северозападни. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша дневна од 8 до 14 степени. Упозорење - потенцијално опасна појава: Снег уз формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 85%, поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%

Прогноза временa за наредних пет дана (од 03.12.2019. до 07.12.2019.)
У уторак претежно облачно и хладно, пре подне у нижим пределима са слабом кишом, у брдско-планинским са слабим снегом, после подне престанак падавина. У Војводини умерено облачно и углавном суво. Наредних дана јутра хладна, у већини места са слабим мразем, током дана умерено облачно. Дневна температура биће у мањем, постепеном порасту.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво