Временска прогноза - 2. август

Петак ће бити најтоплији дан у овој седмици, али увече време мења. Облаци ће поподне захватити север и запад Србије. Очекују се пљускови, грмљавина, понегде и град. За кратко време може пасти и више од 20 литара кише по квадратном метру и зато ће бити на снази наранџасти метео аларм. Јутарња температура од 15 до 21, највиша дневна од 30 до 34 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

 

01.08.2019. Четвртак: Претежно сунчано и топло, уз локални развој облачности, очекују се  краткотрајни пљускови са грмљавином, углавном у планинским пределима. Ветар слаб и умерен, северозападни. Највиша температура од 28 до 32 степена. Упозорење: Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина са или без падавина.                 

02.08.2019. Петак: Претежно сунчано и топло. После подне и увече у северним, западним и југозапаним, а  током ноћи и у осталим крајевима наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином. Могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом, олујним ветроми и обилним пљусковима. Већи део дана ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, после подне и увече у скретању на западни, северозападни. Најнижа температура од 17 до 22 степена, највиша од 30 до 34 степена. Упозорење:  Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина са  количином падавина ≥ 20 l/m² за 3 h и појавом града.        

03.08.2019. Субота: Променљиво облачно, и свежије местимично са  кишом, пљусковима и грмљавином.Локално углавном у западним централним и источним деловима очекују се и обилне падавине и краткотрајне временске непогоде.  Ветар слаб и умерен, западни и северозападни.  Најнижа температура од 17 до 20 степени, највиша од 25 до 29 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са  количином падавина ≥ 20 l/m² за 3 h и појавом града, вероватноћа 90%.

04.08.2019. Недеља: Променљиво облачно у већини крајева са дужим сунчаним интервалима.  Ветар слаб и умерен, северозападни.Најнижа температура од 13 до 17 степени, највиша дневна од 25 до 28 степени.

05.08.2019. Понедељак: Претежно сунчано.  Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 13 до 17 степени, највиша дневна од 26 до 30 степени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво