Временска прогноза - 2. јул

Наша земља и регион ће бити најтоплији у Европи. Температура од 34 до 39 степени. Најтоплије ће бити на истоку и југоистоку земље, па ће тамо бити на снази највиши степен упозорења црвени метео-аларм. Свакако треба спровести мере заштите од врућине за све раднике на отвореном. А ако сте међу онима који се одмарају, пријатније ће бити на обали језера или река. Температура Саве је 25 степени, Дунава код Београда 24, па је боравак крај воде одличан бег од врућине. Већ од среде до Србије стиже свежији ваздух из средње Европе. Температура у другој половини седмице око 30 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

01.07.2019. Понедељак: Сунчано и веома топло. Ветар слаб променљив. Највиша температура од 34 до 37 степени. Упозорење:  Tmax ≥ 35 степени, вероватноћа: 95%.

02.07.2019. Уторак: Сунчано и веома топло. Ветар слаб и умерен, југоисточни, током дана у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 15 до 23, највиша од 34 до 39 степени. Увече и током ноћи на западу и северу уз локални развој облачности понегде пљускови са грмљавином. Упозорење:  Tmax ≥ 38 степени, вероватноћа: 95%. Локална појава грмљавина са или без падавина, вероватноћа: 70%.

03.07.2019. Среда: Мало свежије уз пролазно наоблачење са севера, које ће условити локалну појаву краткотрајних пљускова са грмљавином.  Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 16 до 22, највиша од 29 на северу и западу до 34 на југоистоку Србије. Упозорење:  Tmax ≥ 32 степени, вероватноћа: 95%. Локална појава грмљавина са или без падавина, вероватноћа: 90%.

04.07.2019. Четвртак: Претежно сунчано, уз локални развој облачности са ређом појавом пљускова и  грмљавина, углавном у брдско - планинским пределима. Ветар слаб и умерен, северни и североисточни. Најнижа температура од 15 до 20, највиша од 27 до 32 степени. Упозорење:  Tmax ≥ 32 степени, вероватноћа: 90%.  Локална појава грмљавина са или без падавина            

05.07.2019. Петак: Претежно сунчано, уз локални развој облачности са ређом појавом пљускова и  грмљавина, углавном у брдско - планинским пределима. Ветар слаб и умерен, северни и североисточни. Најнижа температура од 15 до 20, највиша од 28 до 33 степени. Упозорење:  Tmax ≥ 32 степени, вероватноћа: 90%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво