Временска прогноза - 20. јун

Остаје променљиво, нестабилно и спарно, местимично с кишом и пљусковима. Могуће су и краткотрајне временске непогоде - обилне падавине и град. Јутарња температура од 15 до 21, дневна од 27 степени до 31 степен.


Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

19.06.2019. Среда : Променљиво облачно, спарно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима, грмљавином и условима за локално обилне падавине и појаву града. Ветар слаб и умерен југоисточни, у зони падавина повремено јак.  Највиша дневна  температура од 25 до 29 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 95%.

20.06.2019.Четвртак: Променљиво облачно, спарно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима, грмљавином и условима за локално обилне падавине и појаву града. Ветар слаб и умерен  југоисточни, у зони падавина повремено јак.  Јутарња температура од 16 до 21 степен, највиша дневна од 27 до 31 степен. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 85%.

21.06.2019. Петак: Променљиво облачно, у већини места са дужим сунчаним интервалима, и ређом појавом краткотрајних пљускова и грмљавине. Ветар слаб до умерен северни, у зони падавина повремено јак.  Јутарња температура од 16 до 21 степен, највиша дневна од 28 до 32 степена. Упозорење: Локална појава грмљавина      Количина падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 80%.

22.06.2019. Субота: Променљиво облачно, у већини места са дужим сунчаним интервалима, и ређом појавом краткотрајних пљускова и грмљавине. Ветар слаб, променљивог правца. Јутарња температура од 15 до 21 степен, највиша од 29 до 32 степена. Увече и током ноћи на северу и западу чешћа појава пљускова и грмљавина са  локално обилним падавинама и појавом града. Упозорење:  Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 80%.

23.06.2019. Недеља: Променљиво облачно и мало свежије, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб до умерен, углавном северни. Јутарња температура од 15 до 21 степен, највиша од 25 до 30 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина Количина падавина већа од 20 l/m² за 12 h, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 24.06.2019. до 28.06.2019.)


Топло и нестабилно, са локалном појавом пљускова и грмљавина, чешћим почетком седмице. Крајем периода постепена стабилизација времена. Максимална температура, у већини места, од 29 до 33 степени. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво