Кошава орканске јачине – оборена стабла, оштећени аутомобили и инсталације

Кошава орканске јачине на подручју јужног Баната и доњег Подунавља достиже брзину и до 30 метара у секунди. Снажан олујни ветар порушио је четири стабла у Новом Саду. Ветар у Београду дува 60 километара на сат. Поломљене гране и ишчупана стабла. Оштећене електроинсталације. Оштећено пет аутомобила. Јака кошава остаје на снази све до петка најављују метеоролози.

У Београду кошава дува 60 километара на сат. Градско зеленило интервенисало је на 21 локацији због поломљених грана и ишчупаних стабала

У Венизелосовој улици на Старом граду дрво је пало на улицу и оштетило два аутомобила. На Новом Београду, на Булевару Арсенија Чарнојевића пало је дрво и оштетило један аутомобил. У Малом Мокром Лугу гране су оштетиле електроинсталације.

У улици Мије Ковачевића 9, испред терена Тениског клуба "Црвена звезда" ветар је срушио велико дрво приликом пада су оштећена два аутомобила – "ауди" и "БМВ".

Када је ветар оборио стабло у клубу било 20 људи. Поред два оштећена аутомобила на паркингу блокирано је још шест возила јер од стабла не могу да изађу на улицу.  

Око поднева јак ветар је оборио дрво у дворишту Економске школе у Панчеву. Стабло је пало на оближњу зграду и оштетило и полупало прозоре на четири терасе. На срећу, нико није повређен. Радници ЈКП "Зеленило" су на терену.

Због кошаве, која најјаче дува на подручју Вршца, у јужном Банату, Банатском Карловцу и Браничеву, Ауто-мото савез Србије препоручује спорију и опрезнију вожњу.

До краја дана биће променљиво облачно. Током поподнева и увече могући су пљускови или краткотрајна киша.

Највиша дневна температура биће од 13 до 18 степени.

Јака кошава остаје на снази све до петка, најављују метеоролози.  

У суботу стиже наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином и падом температуре.

У недељу променљиво облачно, понегде краткотрајни пљускови са грмљавином, а од понедељка углавном суво.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво