Временска прогноза - 11. март

Облачно, местимично с кишом. У Војводини увече киша престаје, а у планинским пределима прећи ће у снег. Највиша дневна од 10 до 14 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

10.03.2019. Недеља: У већем делу претежно сунчано и топло. Средином дана и после подне постепено наоблачење са севера, које ће крајем дана и током ноћи условити кишу најпре у Војводини, а до јутра понегде и у западним и централним крајевима Србије. Ветар слаб и умерен, у Војводини и на планинама повремено и јак, западни и југозападни. Највиша температура од 16 до 22 степена.

11.03.2019. Понедељак: Хладније. Наоблачење с кишом са севера и запада Србије у току дана ће се проширити на остале крајеве. У западним, централним и југозападним крајевима очекује се највише кише, од 10 до 30 l/m2. После подне на планинама прелазак кише у снег, а на северу престанак падавина. Увече и у току ноћи влажан снег се очекује и у брдским пределима централне и јужне Србије. На планинама интензивно стварање/повећање висине снежног покривача (од 10 до 20 cm за 12 h), нарочито у југозападној Србији. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од 5 до 10, а највиша од 10 до 14 степени, увече и у току ноћи у осетнијем паду. Упозорење: Потенцијално опасна појава: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12, вероватноћа 90%, Опасна појава: влажан снег - стварање/повећање висине снежног покривача ≥ 15 cm за 12h у планинским пределима, вероватноћа: 90%

12.03.2019. Уторак: Још хладније и ветровито. На северу променљиво облачно и суво са сунчаним интервалима. У осталим крајевима ујутро и пре подне падавине - у нижим пределима киша, у брдско-планинским снег. После подне престанак падавина и смањење облачности. Ветар умерен и јак, северозападни, у току вечери и ноћи у слабљењу. Најнижа температура од -1 до 3, а највиша од 4 до 10 степени. Упозорење - потенцијално опасна појава: Снег у брдско-планинским пределима (мање повећање висине снежног покривача), вероватноћа: 90%.

13.03.2019. Среда: Ујутро хладно, местимично слаб мраз, у току дана мало до умерено облачно, суво и мало топлије. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено и јак, југоисточни. Најнижа температура од -4 до 2, а највиша од 9 до 13 степени.

14.03.2019. Четвртак: Наоблачење с кишом, на планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -1 до 3, а највиша од 6 до 9 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 15.03.2019. до 19.03.2019.)
До краја седмице суво уз постепено разведравање и пораст температуре. Крајем периода ново наоблачење с кишом, на планинама са снегом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара