Временска прогноза - 21. фебруар

Током дана суво, али увече се очекује јаче наоблачење с кишом, најпре на северу земље. Ујутру до 5, током дана до 15 степени.


Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)
 

20.02.2019. Среда: Mало до умерено облачно и топло. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северозападни. Највиша температура од 12 до 18 степени.

21.02.2019. Четвртак: Мало до умерено облачно и топло. Увече на северу Србије, а у току ноћи и у осталим крајевима наоблачење с кишом и падом температуре. Ветар слаб и умерен, на истоку пре подне повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од -1 до 5, а највиша од 11 до 15 степени.

22.02.2019. Петак: Облачно и хладније с кишом, на планинама са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Увече и у току ноћи киша ће прећи у снег понегде и у нижим пределима јужне и централне Србије, док ће на северу доћи до престанка падавина и постепеног разведравања. Ветар умерен и јак, северни, увече и у току ноћи у Војводини и на планинама са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 0 до 6, a највиша од 6 до 12 степени, после подне, увече и у току ноћи у осетнијем паду. Упозорење - потенцијално опасна појава: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%

23.02.2019. Субота: Хладно, ујутро мраз, у току дана на северу и западу претежно сунчано, а у осталим крајевима умерено до` потпуно облачно, повремено са снегом уз стварање мањег снежног покривача. После подне и увече престанак падавина и постепено разведравање. Ветар умерен и јак, северозападни, крајем дана у слабљењу. Најнижа температура од -8 до -1, највиша од -2 до 4 степени. Упозорење - потенцијално опасна појава: Тmin < -5 степени, стварање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%

24.02.2019. Недеља: Хладно. Ујутро умерен до јак мраз. Пре подне претежно сунчано. После подне и увече са севера умерено наоблачење, понегде са слаби мешовитим падавинама (кишом и снегом). Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -10 до -5, а највиша од 0 до 5 степени. Упозорење - потенцијално опасна појава: Тmin < -5 степени, вероватноћа 90%

Прогноза временa за наредних пет дана (од 25.02.2019. до 01.03.2019.) 
Променљиво облачно са сунчаним интервалима и у већем делу без падавина са температуром углавном око просечних вредности за последњу декаду фебруара.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво