Снег се топи, температура и до 10 степени

У Србији ће у већем делу земље бити ветровито уз постепено наоблачење местимично с кишом, углавном у Војводини, на југу и југозападу Србије. На високим планинама падаће снег, а у Тимочкој Крајини биће хладно уз могућност ледене кише, саопштио је РХМЗ. Из Ауто-мото савеза Србије упозоравају на топљење снега и саветују возачима опрез приликом вожње.

Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, на планинама и у кошавском подручју повремено и олујни који ће крајем дана бити у слабљењу.

У нижим пределима доћи ће до интензивног топљења снежног покривача.

Јутарња температура биће од минус пет на истоку и југоистоку, до пет степени на југу Баната. Највиша температура од два, колико ће бити у Тимочкој Крајини, до десет степени.

У Београду ће бити ветровито уз постепено повећање облачности и могућност краткотрајне кише, а током ноћи у вишим деловима града и краткотрајан снег.

Дуваће јак, повремено олујни, југоисточни ветар што ће уз релативно високу температуру условити интензивно топљење снежног покривача. Јутарња температура биће три, највиша дневна – осам степени.

Према изгледима времена до 4. фебруара, у уторак, уз пад температуре, киша ће поново прећи у снег понегде и у нижим пределима, али ће падавине бити спорадичне и слабијег интензитета. У Тимочкој Крајини ујутру могућност ледене кише.

У среду ће углавном бити умерено облачно и без падавина, само још понегде у Тимочкој Крајини и на југоистоку Србије падаће киша и снег.

У другој половини седмице температура ће бити у постепеном порасту уз честу појаву падавина. За викенд се очекује појачање јужног и југоисточног ветра с кишом.

Упозорење возачима на топљење снега

Пораст температуре, јак ветар и краткотрајна киша у појединим крајевима појачаће топљење снежног покривача у нижим пределима, док се на високим планинама очекују мећава и снежни наноси, па су могући чести застоји и обуставе саобраћаја и због тога је неопходна опрезна вожња, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Учестали су и одрони на бројним деоницама, а опрезна вожња неопходна је на Ђердапској и Ибарској магистрали, поред Дрине, западне и јужне Мораве, а посебно на путевима у планинским пределима где су поред одрона, могући наноси земље на путу.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП "Путеви Србије" и Управе Граничне полиције на наплатним станицама и на путничким терминалима у земљи нема дужих задржавања.

Теретна возила на изласку из земље на прелазима Батровци и Шид, ка Хрватској, чекају 480, односно 300 минута, а на Хоргошу, према Мађарској, 340 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се