Временска прогноза - 25. јануар

У дану пред нама јак снег. Облаци са Јадрана већ у току ноћи захватиће југозапад Србије, а затим и остале пределе. Падавине ће се појачати сутра поподне. Очекује се од 15 до 30 цм снега понегде и више од 40, на то PХМЗ упозорава црвеним метео алармом. Мање падавина само на северу земље. Највиша дневна температура од нуле до 3 степена.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)


24.01.2019. Четвртак
: Облачно у већини крајева суво, само на северу, истоку и југоистоку понегде са снегом, после подне постепени престанак падавина и у овим крајевима. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Највиша температура од 0 до 4 степена. Током ноћи нове снежне падавине, најпре на југозападу. Упозорење: Формирање/повећање снежног покривача, вероватноћа 90%.

25.01.2019. Петак: Облачно са снегом, после подне, увече и током ноћи интензивирање снежних падавина, када ће у већини крајева пасти додатних 15 до 30 cm, локално и преко 40 cm снега, осим на северу Војводине где се очекује мања количина снега. У Неготинској Крајини мешовите падавине (киша и снег). Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 0, а највиша од 0 до 3 степена. Упозорење: Повећање снежног покривача ≥15cm за 12h, вероватноћа 90%.

26.01.2019. Субота: Облачно, пре подне са снегом, више падавина се очекује у западним и централним крајевима. После подне постепени престанак падавина. Ветар слаб и умерен, на истоку и на планинама повремено и јак, северозападни и западни. Најнижа температура од -5 до 0, највиша од -2 до 2 степена. Упозорење: Повећање снежног покривача ≥10cm за 12h, вероватноћа 80%.

27.01.2019. Недеља: Ујутру слаб и умерен мраз, током дана суво и топлије. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од -7 до -2, највиша од 1 до 7 степени. Упозорење: У нижим пределима Тмин<-5 степени, вероватноћа 90%.

28.01.2019. Понедељак: Ново наоблачење са кишом најпре ће захватити северне и западне пределе. На планинама ће падати снег. Ветар слаб и умерен, на планинама повремено и јак, јужни и југозападни, после подне и увече у слабљењу и скретању на северозападни. Најнижа температура од -4 до 2, а највиша од 2 до 8 степени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво