Временска прогноза - 16. јануар

Претежно сунчано време, на југу и истоку ујутру и пре подне понегде снег и киша. Температура до суботе у порасту, највиша дневна од 3 до 9 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

15.01.2019. Уторак Променљиво облачно. После подне на северу, а увече и током ноћи и у централним и источним крајевима јаче наоблачење са мешовитим падавинама (кишом и снегом), уз локалну појаву поледице. Ветар умерен, повремено и јак, западни и северозападни. Највиша дневна температура од 0 до 5 степени. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина у вечерњим сатима. Вероватноћа 90%.

16.01.2019. Среда Током већег дела дана претежно сунчано, само на северу и истоку облачно, рано ујутру понегде са краткотрајним снегом, а током преподнева са кишом. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од -8 на југоистоку до 1 на северу земље, а највиша дневна од 3 до 9 степени, што ће условити даље топљење снежног покривача на подручју централне и јужне Србије. У јутарњим сатима услед негативне температуре локална појава поледице. Упозорења: Тmin < -5 степени, вероватноћа: 90%; Отапање снежног покривача, вероватноћа: 90%; Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа: 90%.

17.01.2019. Четвртак Претежно сунчано и мало топлије, уз даље топљење снежног покривача на подручју јужне Србије. Ветар слаб и умерен, југозападни. Најнижа температура у већини места од -2 до 3, на југу од -8 до -4, а највиша дневна од 4 до 13 степени. У јутарњим сатима услед негативне температуре локална појава поледице. Упозорења: Тmin < -5 степени, вероватноћа: 90%; Отапање снежног покривача, вероватноћа: 90%; Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа: 90%.

18.01.2019. Петак Наоблачење које ће местимично условљавати кишу, на планинама снег, захватиће ујутру и пре подне северне, западне и југозападне крајеве, а до краја дана прошириће се и на остале. Ветар слаб и умерен, јужних праваца, током дана у скретању на северни и северозападни, најпре на северу земље. Најнижа температура од -5 до 5, а највиша дневна од 5 до 11 стапени. Упозорења: Тmin < -5 степени, вероватноћа: 90%; Отапање снежног покривача, вероватноћа: 90%.

19.01.2019. Субота Претежно облачно, мало хладније, местимично са мешовитим падавинама, кишом и снегом. Ветар слаб и умерен северних смерова, крајем дана у скретању на јужни и југоисточни. Најнижа температура од -3 до 2, а највиша дневна од 5 до 8 степени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво