Временска прогноза - 10 . јануар

Пад температуре и обилније снежне падавине. Нападаће нових 10 до 20 центиметара снега. Зато ће у већем делу земље на снази бити наранджасто метео упозорење. Нешто мање падавина само у Војводини. Највиша дневна температура од -3 до 1 степен.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

09.01.2019. Среда Облачно у већем делу местимично са снегом, а у северним крајевима са мешовитим падавинама, кишом и снегом. На југозападу, југу и југоистоку земље очекују се обилније снежне падавине па ће доћи до значајног повећања висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни. Највиша дневна температура од -2 до 4 степена. Упозорење: Повећање снежног покривача ≥ 10cm за 12h, вероватноћа 70% Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 80%.

10.01.2019. Четвртак Облачно са снегом. У већини крајева (осим на северу) очекују се обилне снежне падавине и значајније повећања висине снежног покривача (од 10 до 20 cm), а у планинским пределима стварање снежних наноса Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура -5 до -1, а највиша од -3 до 1 степен. Упозорење: Повећање снежног покривача ≥ 10cm за 12h, вероватноћа 90%

11.01.2019. Петак Облачно, ујутру и пре подне местимично са снегом. Од средине дана прво на југу и југозападу, а затим и у осталим крајевима очекује се слабљење и постепени престанак падавина. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, северозападни. Најнижа температура -6 до -1, а највиша од -1 до 3 степена. Упозорење: Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%. Тmin < -5 степени, вероватноћа 90%.

12.01.2019. Субота Јутро хладно са слабим и умереним мразем, по котлинама магла. Током дана мало и умерено облачно, суво и мало топлије. Ветар слаб, јужни и југозападни. Најнижа температура од -8 до -3, а највиша дневна од -2 до 3 степена. Упозорење: Тmin < -5 степени, вероватноћа 80%.

13.01.2019. Недеља Ујутру на северу и западу, а до краја дана и у осталим крајевима наоблачење местимично са кишом и снегом. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни. Најнижа температура од -9 до -2, а највиша дневна од -2 до 5 степени. Упозорење: Тmin < -5 степени, вероватноћа 80%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво