Без снега у новогодишњој ноћи

Током новогодишње ноћи у Београду и на северу земље неће бити снега, биће можда мало кише и евентуално суснежице, а у раним јутарњим сатима 1. јануара падавине ће свуда престати, изјавио је за "Танјуг" метеоролог Недељко Тодоровић.

Како каже, у нижим пределима југа и југозапада земље могућ је снег, док ће на планинама доћи до повећања снежног покривача, али у Београду и на северу земље нема назнака за снежним падавинама.

Тодоровић наводи да на крајњем југу земље може пасти мало снега, као и у градовима који су близу планина Ужице, Пријепоље, Нова Варош...

Данас је из РХЗС саопштено да ће у Србији сутра преовлађивати облачно време, док је у току дана могућа слаба киша или суснежица, углавном на северу и истоку земље, а на планинама понегде слаб снег. 

Увече и у току ноћи падавинска зона прошириће се и на остале крајеве, кажу из РХЗС.

Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -2 до три, а највиша од три до осам степени.

У Београду такође облачно, повремено са слабом кишом. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најниза температура око три, а највиша око пет степени. 

У понедељак облачно, на западу и југозападу Србије са снегом, уз повећање висине снежног покривача за 10 до 20 центиметара, нарочито у брдско-планинском делу, а у вишим пределима могућа је и појава снежних наноса. 

Престанак падавина на северу и истоку Србије очекује се у току новогодишње ноћи, а у осталим крајевима у уторак ујутро и пре подне. 

Од среде до краја седмице осетно хладније, повремено са снегом и појачаним северозападним ветром. 

У већини крајева стварање снежног покривача уз појаву ледених дана с максималном температуром испод нула степени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво