Путеви проходни, саобраћај успорен – снег престао да пада

Тежак и влажан снег, који је падао више од два дана, није изазвао веће проблеме. Саобраћај је успорен. Седам села у околини Кладова нема струју. У Београду су највећи проблем поломљено дрвеће и гране.

У већем делу земље снег је престао да пада, сви главни путни правци су проходни, потребан је опрез због местимичне поледице и магле. Према упозорењу РХМЗ-а у источним крајевима земље очекује се повећање висине снежног покривача. Екипе путара су на терену.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже да су путеви првог приоритета све време током падавина били проходни.

"Тридесет процената улица другог приоритета је очишћено а остале у наредном периоду биће очишћене. Од 2014. за време катастрофалних непогода и поплава нисмо имали овако велики број стабала и грана које су оборене. Екипе Зеленила су на терену и приоритет су улице где је дрвеће зауставило саобраћај или кретање пешака. Имали смо око 400 пријава за 24 сата", каже градоначелник Београда Зоран Радојичић за РТС.

Каже да нас сутра очекују минуси и нове падавине, зато опрез приликом одласка на посао и у школу било да идете аутом или пешачите.

"Град ће учинити све што треба да проблема буде што мање", каже Радојичић.

Градоначелник Београда, обишао је раднике јавних предузећа "Зеленила", "Чистоће", "Београд пута" и "Паркинг сервиса" на терену, који су ангажовани на чишћењу снега и оспособљавању града. 

"Радило је више од 2.000 људи без престанка, у три смене, а 300 наших возила и машина је на терену. Посули смо око 3.000 тона соли и агрегата. И у овом моменту екипе су на терену", истакао је градоначелник Београда.

Снег је престао да пада и сада је лакше приступити улицама другог и трећег приоритета, пренео је Беоинфо.

Екипе ЈКП „Зеленило Београд" су на терену и баве се гранама и бандерама које је снег оборио.

"Све градске службе биће на терену у три смене"  

Он је апеловао на грађане да очисте снег испред својих кућа и локала.

Сутра је радни дан, путеви до школа и послова су проходни, али молим суграђане да буду стрпљиви и опрезни, казао је Радојичић.

"Морамо да сарађујемо и да заједно решимо овај проблем, а све градске службе биће на терену у три смене док се потпуно не успостави функционалност како централних тако и рубних делова града. Очекују нас минуси и нове падавине, зато сутра молим за опрез приликом одласка на посао и у школу било да идете аутом или пешачите", рекао је Радојичић.

Током викенда на територији града пало је виšе од 70 литара падавина по метру квадратном, у току 48 сати, снежни покривач је био и до 50 центиметара. Снег који је пао је специфичан, изузетно је мокар и тежак. 

У главном граду се очекује температура и до минус осам у центру, а и неколико степена ниже у рубним општинама. 

Градоначелник истиче да ће станови Београђанима бити топли јер "Београдске електране" и даље греју без престанка. 

С друге стране, са температурама у минусу, очекује се повећање броја пуцања цеви, али су екипе спремне да у најкраћем року реагују на проблеме. Осврнувши се на то да је због снега било проблема са трамвајима и тролејбусима, градоначелник је нагласио да трамвајски саобраћај поново функционише.

На подручју Сјенице, Ивањице, Новог Пазара, Ваљева, Зајечара и Књажевца на коловозу местимично има пет цантиметара снега и обавезна је зимска опрема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи