Временска прогноза - 16. децембар

На западу и северозападу земље снег је престао да пада, у осталим крајевима престанак падавина после подне и увече. Највиша дневна температура до 3 степена. Сутра и у уторак хладније, температура испод нуле и слаб снег, од среде суво и мало топлије.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

15.12.2018. Субота Облачно са снегом уз даље повећање висине снежног покривача. На југу и југоистоку киша и суснежица, понегде уз поледицу, а увече и у току ноћи и у овим пределима са снегом, док се на северозападу очекује слабљење падавина. Ветар слаб и умерен, југоисточни, у току дана у скретању на северозападни. Највиша температура у већини места око 0, на југу и југоистоку топлије, од 3 до 9 степени. Повећање висине снежног покривача ≥ 10 cm за 12h. Вероватноћа 95%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

16.12.2018. Недеља Облачно, на западу и северозападу Србије ујутру престанак падавина, а у осталим крајевима са снегом уз даље повећање висине снежног покривача. На југоистоку Србије и у Тимочкој Крајини мешовите падавине (киша и снег), понегде уз поледицу. После подне и увече слабљење и постепен престанак падавина уз краткотрајно разведравање са северозапада. Ветар слаб и умерен, северозападни, увече у скретању на југоисточни. Најнижа температура од -3 до 1, највиша од -1 до 3 степена. Даље повећање висине снежног покривача ≥ 5 cm за 6h, вероватноћа 95%.

17.12.2018. Понедељак Облачно, повремено са слабим снегом. На истоку и југоистоку Србије мешовите падавине (киша и снег). У Тимочкој Крајини понегде киша уз поледицу. Ветар слаб и умерен, југоисточни, крајем дана у скретању на северозападни. Најнижа температура од -6 до -1, а највиша од -2 до 2 степена.  Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%. Tmin<-5 степени, вероватноћа 95%.

18.12.2018. Уторак Претежно облачно, повремено са слабим снегом, док ће се на северу Војводине задржати углавном суво. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -5 до -0, а највиша од -3 до 0 степени, а на истоку и југоистоку топлије, око 2 степена. Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 95%.

19.12.2018. Среда Суво уз делимично разведравање. Ветар углавном слаб, променљив, крајем дана југоисточни ветар у појачању. Најнижа температура од -8 на северу до -2 на истоку, а највиша од -1 до 3 степена. Tmin < -5 °C, вероватноћа 95%. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво