Временска прогноза - 15. децембар

Викенд ће протећи у правој зимској атмосфери. У већини крајева бели покривач могао би да буде и 20 цм, понегде и више. На југу, југоистоку и у Тимочкој Крајини биће суснежице и поледице.  У доњем Подунављу и јужном Банату дуваће јак ветар. Јутарња температура  -2,  највиша до 4 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

14.12.2018. Петак Облачно са падавинама. На југу и југоистоку Србије прелазак снега у кишу, а у осталим крајевима облачно са снегом. Обилнији снег очекује се после подне, увече и у току ноћи на северу, западу и југозападу Србије, док ће на југоистоку падавине ослабити и краткотрајно престати. У Тимочкој Крајини могућа је и киша уз поледицу. Ветар слаб и умерен, у Поморављу и доњем Подунављу повремено јак, источни и југоисточни, а у Војводини и западној Србији у скретању на североисточни. Највиша температура у већем делу од 0 до 2, а на југу од 2 до 6 степени. Формирање снежног покривача ≥ 10 cm за 12h. Вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина. Вероватноћа 70%.

15.12.2018. Субота У већем делу Србије обилан снег уз повећање висине снежног покривача, а на југу и југоистоку киша и суснежица уз знатно мању количину падавина. У Тимочкој Крајини могућа је и киша уз поледицу. Увече и у току ноћи на северозападу слабљење снега. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено јак, југоисточни, у току дана у слабљењу и скретању на северозападни. Најнижа температура од -2 до 1, а највиша у већем делу од 0 до 2 степена, на југу и југоистоку до 4 степена. Повећање висине снежног покривача ≥ 10 cm за 12h. Вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

16.12.2018. Недеља На западу и северозападу Србије престанак падавина, а у осталим крајевима облачно са снегом уз даље повећавање висине снежног покривача, а на крајњем југоистоку Србије и у Тимочкој Крајини са мешовитим падавинама (кишом и снегом). Обилније падавине очекују се ујутро и пре подне на истоку и југу Србије. После подне слабљење, а увече и у току ноћи краткотрајни престанак падавина. Ветар слаб и умерен, северозападни, увече у скретању на југоисточни. Најнижа температура од -4 до -1, а највиша од -1 до 2 степена. Даље повећање висине снежног покривача ≥ 10 cm за 12h, вероватноћа 90%.

17.12.2018. Понедељак Облачно, повремено са слабим снегом. На истоку и југоистоку Србије мешовите падавине (киша и снег). У Тимочкој Крајини понегде киша уз поледицу. Ветар слаб и умерен, југоисточни, крајем дана у скретању на северозападни. Најнижа температура од -6 до -1, а највиша од -2 до 2 степена. Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%. Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%. Tmin<-5 степени, вероватноћа 90%.

18.12.2018. Уторак Облачно, повремено са слабим снегом. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -4 до -1, а највиша од -1 до 1 степен, у Тимочкој Крајини од 3 степена. Мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво