Временска прогноза - 5. децембар

Ветровито уз постепено разведравање, биће и сунца и облака, а због прилива хладнијег ваздуха температура нижа за три до четири степена, највиша дневна од 4 до 8 степени.

 Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

04.12.2018. Уторак: Облачно, релативно топло, током дана у северним и западним а увече и у осталим крајевима местимично са кишом, на вишим планимама са слабим снегом. У Тимочкој Крајини киша ће се понегде ледити на тлу. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у скретању на северозападни. Највиша дневна температура од 6 на југоистоку до 14 степени на западу, у Тимочкој Крајини око 1 степен. У току ноћи престанак падавина и делимично разведравање, најпре на северу земље. Упозорење, потенцијално опасна појава - Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 80%

05.12.2018. Среда: Изнад већег дела умерено и потпуно облачно, само на истоку и југу још ујутро понегде са кишом. На северу пре подне претежно сунчано, од средине дана умерено облачно. Ветар умерен, на планинама и истоку повремено и јак, северозападни, крајем дана у скретању на југоисточни. Најнижа температура од -1 до 4, највиша дневна од 4 до 8 степени.

06.12.2018. Четвртак: Мало и умерено облачно и суво. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од -4 до 0, највиша дневна од 3 до 7 степени.

07.12.2018. Петак: Мало и умерено облачно и суво. На крајњем северу током дана пролазно наоблачење, понегде са слабом кишом. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од -4 до 1, а највиша од 6 до 11 степени, у Тимочкој Крајини око 3 степенa.

08.12.2018. Субота: Ујутро и пре подне на северу и западу, а после подне и увече и у осталим крајевима јаче наоблачење местимично са кишом, на високим планинама са снегом. Ветар слаб и умерeн, југоисточни, крајем дана у скретању на западни и северозападни. Јутарња температура од -3 на југу до 4 на северу, највиша дневна од 7 до 12 степени, у Тимочкој Крајини око 3 степенa.

број коментара 0 Пошаљи коментар